Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган од данас је почасни грађанин Новог Пазара, одлучили су једногласно одборници Скупштине града на седници поводом 20. априла, Дана града. Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је да се Ердогану додељује ово признање због несебичне афирмације и улагања у развој инфраструктуре и привреде овог града.

„Част нам је Ердогана назвати почасним грађанином Новог Пазара, а кроз овај симболични гест желимо да му захвалимо на свему што је урадио за наш град. Желимо да наше пријатељство потраје и у годинама које су пред нама“, рекао је Бишевац.

Осим Ердогана, почасни грађанин Новог Пазара пре три године постао је и председник Србије Александар Вучић.

Одлучено је и да повељу града добију амбасадор Норвешке Арне Санес Бјорнстад, универзитетски професор Саит Качапор и Родољуб Нићифоровић, који води истоимену фондацију.

Председница Скупштине града Ифета Радончић рекла је да је задатак свих да властитим делима покажу колико им је стало да очувају традицију, развој и безбедност града, који слави 557. рођендан.

„На нама је да истрајемо, да своју способност и љубав према Новом Пазару преточимо у дела за добробит сваког појединца, како бисмо се сви осећали сигурним у садашњости и били срећни у будућности“, рекла је Ифета Радончић.

Она је набројала најзначајније одлуке и стратегије које су одборници Скупштине града донели у последњих годину дана.

Обележавање 557. рођендана Новог Пазара почело је пре недељу дана бројним културним и спортским манифестацијама.

Име града се први пут појављује 20. априла 1461. године у писаним списима у једном дубровачком документу, а основао га је те године Иса-бег, турски војсковођа, који се сматра и оснивачем Сарајева, Скопља и Шапца.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Ердоган почасни грађанин Новог Пазара

* Обавезна поља