sanda-raskovic-ivicБЕОГРАД – Након изјава председника Србије „да ће се Србија наћи пред избором Европска унија или Косово“ и вести да је Немачка поставила 11 услова за улазак Србије у ЕУ, последњи је тренутак да се грађанима Србије саопшти истина о свим захтевима и уценама које стижу из ЕУ. Демократска странка Србије одавно указује да Европска унија тражи да будемо саучесници у признавању Косова, али време је да цела српска политичка елита буде отворена према властитом народу, макар као што је Немачка у испоручивању Србији неприхватљивих захтева и ултиматума.

Због све већих притисака којима је Србија изложена, Демократска странка Србије подржава идеју председника Николића о стварању националног консензуса, како би се на уцене заједнички одговорило. Међутим, консензус не чини договор два човека или само парламентарних странака које не могу да побегну од одговорности за прихватање Бриселског споразума, који је Косово удаљио од Србије. Национални консензус треба да обухвати и патриотске странке које су политичким инжињерингом остале изван Скупштине Србије, али и најзначајније институције у Србији, попут Српске православне цркве и Српске академије наука и уметности.

Демократска странка Србије увек ће пружити руку власти када треба бранити државу и очекујемо позив на договор о промени државне политике према ЕУ. Наставак европских интеграција, у ситуацији када део власти признаје да се од нас тражи признавање Косова, значи свесно саучесништво у разбијању Србије. Демократска странка Србије наставиће да буде оштра опозиција, уколико власт и после најновијих уцена, настави погубну политику


Извор: Д С С

Оставите коментар

Оставите коментар на Евроинтеграције – свесно саучесништво у разбијању Србије

* Обавезна поља