На 64. седници Генералне скупштине Уједињених нација, одржаној 2009. године у Њујорку, говор је одржао и покојни либијски лидер Моамер ал Гадафи у коме је рекао нешто што невероватно подсећа на ситуацију у којој се данас налазимо. Да ли је либијски лидер отишао предалеко у теорију завере или не, то је свакако било његово право, али здрав разум нам налаже да послушамо како то заправо и изгледа, а да тога нисмо ни свесни.

Можда ће сутра бити и рибљег грипа, јер понекад производимо вирусе контролишући их. То је комерцијални посао. Kапиталистичке компаније производе вирусе тако да могу да стварају и продају вакцине. То је врло срамотна и лоша етика. Вакцине и лекови се не смеју продавати. У Зеленој књизи тврдим да лекови не смеју да се продају и да не могу бити комерцијализовани. Лекови треба да буду бесплатни, а вакцине треба бесплатно давати деци, али капиталистичке компаније производе вирусе и вакцине, јер желе да зараде на томе. Зашто нису бесплатни? Требали бисмо их бесплатно давати, а не продавати.

Гадафи је потом рекао да читав свет треба да тежи да заштити људе, ствара и производи вакцине и даје их бесплатно деци и женама, а не да профитирају од тога.

Они ће сами створити вирусе и продавати вам лек. У том процесу ће се претварати да им треба времена да би пронашли решење које већ имајузакључио је покојни либијски лидер Моамер Гадафи.

Насловна фотофеафија – Танјуг/АП


Извор: Избор 365

Оставите коментар

Оставите коментар на Гадафи о вирусима и вакцинама

* Обавезна поља