jasna avramovicСМЕДЕРЕВО – Судско веће Вишег суда у Смедереву огласиоло је кривом градоначелницу Јасну Аврамовић за извршење продуженог кривичног  дела примања мита.

Она је осуђена на казну затвора од једне године и три месеца.

Суд је утврдио да је Аврамовићева омогућила стицање нелегалних пензија за шта је примала новац.

Образлажући пресуду, судија Драгослав Милановић је рекао да је тужилаштво доказало кривично дело у односу са четворо пацијената, док код троје оптужба то није успела да докаже.

Он је још рекао и да је докторка Аврамовић осуђена по блажем кривичном закону, оном који је био на снази приликом извршења дела, а да би по важећем минимална казна била две године затвора.

Докторки Аврамовић, како је судија Милановић напоменуо, у казну ће бити урачунато време које је провела у притвору 2005. године.

Аврамовић је обавезана да плати трошкове поступка од 30.000 динара, паушал од 10.000 динара.

Суд јој је одузео противправно стечену корист од 144.000 динара.

Тужилац је раније одустао од оптужбе за продужено кривично дело злоупотребе службеног положаја и за подстрекавање колега да приме мито.

Суд је огласио кривом Јасну Аврамовић да је примила мито од Пера Крајиишника, Владимира Јанковића, Слободана Станојевића и Мирослава Михајиловића, а ослободио је у односу на Видоја Јевтића, Драгана Ђокића и Стевана Јевтића јер „у том делу није било доказа како је то у оптужници презентовано суду“.

Адвокат Аврамовићеве Петар Петров најавио је жалбу, он тврди да осуђујућа пресуда није заснована на доказима и да ће Апелациони суд то сигурно узети у обзир и ослободити његову клијенткињу.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Градоначелница осуђена за примање мита

* Обавезна поља