hapsenje-srbiБЕОГРАД – Полиција је у наставку акције на откривању злоупотреба у Фонду за капитална улагања Војводине ухапсила четири особе због сумње да су оштетили тај Фонд за 24.195.785 динара, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Ухапшени су бивше одговорно лице Фонда за капитална улагања М.М. (60) као и одговорно лице Специјалне болнице за плућне болести „Др Будислав Бабић” из Беле Цркве Л. Л. (53), наводи се у саопштењу.

По налогу, Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапшени су и одговорно лице Самосталне занатске радње „Рад” Б.Б. (57) и одговорно лице агенције „Кенгур” В.М. (52), додао је МУП.

Они се терете да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја, злоупотреба положаја одговорног лица и превара.

МУП је навео и да ће кривична пријава у редовном поступку, бити поднета и против Р.М. (53) и Љ.Б. (47).

„Постоје основи сумње да су, приликом изградње објекта за потребе болнице „Др Будислав Бабић”, од новембра 2008. до новембра 2009. , осумњичени незаконито извршили избор агенције „Кенгур” за обављање надзора над радовима које је изводила фирма Рад”, а за које је утврђено да нису изведени у обиму који је назначен у привременим ситуацијама”. наводи МУП.

Додаје се и да су „у привременим ситуацијама, осумњичени уносили радове који још нису изведени од стране извођача, што су, као веродостојно, оверавали надзорни орган агенција „Кенгур”, представник болнице и представник Фонда за капитална улагања”.

„По том основу, на име неизвршених радова извођачу – Самосталној занатској радњи Рад, за обављене послове више је плаћено 16.695.785 динара”, прецизира се у саопштењу.

Утврђено је „да предвиђени радови до данас нису окончани, а да при том пријављена лица у Фонду и болници нису активирала банкарску гаранцију на износ од 7.500.000 динара, већ су је заменили меницама СЗР Рад, које су ненаплативе услед блокаде рачуна те радње”.

„На тај начин осумњичени су оштетили Фонд за 24.195.785 динара и прибавили противправну имовинску корист радњи Рад”, наводи се у саопштењу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Хапшења у Фонду за капитална улагања

* Обавезна поља