voja zaneticУ раним јутарњим часовима, органи реда ухапсили су и привели истражним органима финског држављанина Д. М., оптуженог за проневеру свих 365 дана у протеклој години, чиме су и држава и грађани оштећени за 31 милион и 536 хиљада секунди у пуном износу, или преко 21 милион секунди ако се рачуна просечно осмочасовно време спавања током једног дана. У тај просек урачунати су и они грађани и државни дужносници који спавају мање, због темпа живота или превеликих радних обавеза.

Осумњичени Д. М., како су то већ ових дана приљежно најављивали неки медији и пре хапшења, приведен је одмах по доласку у Србију из Рованијемија у Лапонији. У нашој земљи је намеравао да остане до 1. јануара следеће године, а постојала је и могућност да свој боравак илегално продужи и до 14. јануара. Д. М. је ухапшен заједно са неколико својих помоћника, четвороножних И.Р.В.С, од чега је један у бекству и за њим је организована потрага у галопу. Сумња се да је ова организована криминална група своје перфидне проневере изводила и у ранијим годинама и деценијама. Пошто постоји могућност да су многобројни грађани били преварени манипулацијама и лажним обећањима осумњичених, сви потенцијални оштећени позивају се да надлежнима пријаве ако су испод јелке чекали бољи живот, побољшање стандарда, пословну и радну перспективу, па чак и осећај укупног напретка економије, културе, образовања и друштва у целини.

Како се сазнаје из обавештених кругова, Д. М.-у се (сем горе наведених) на терет стављају и следеће криминалне радње из протекле године:

– приближавање и Блиског и даљег истока овом делу Европе, путем стотина хиљада избеглица и економских азиланата, који срећом нису луди да овде и остану, поред онолике Немачке, Шведске и осталих богатих европских земаља;

– пораст потрошње бодљикаве жице на трајекторији пута горепоменутих, сем у оним земљама које зарад процеса нормализације међусобних односа нису сасвим сигурне куд би та жица ишла, па је нису ни стављале;

– ем успорени ем минимални раст бруто друштвеног производа, уз несмањену жестину раста јавног дуга, а на радост будућих поколења која ће све то и да плаћају и да враћају;

– померање датума отварања поглавља преговарачког процеса, а тиме и померање датума ванредних избора, чиме је настала потреба за продуженом, још неподношљивијом тензијом и психозом у одржању тренутних предизборних рејтинга, највећих у модерној историји;

– рат таблоида крупним насловима на насловним и сродним странама, а уз помоћ чега се истиче честитост оне стране која је наслове објавила, а поквареност оне друге, која је објавила исте такве наслове, само у своју корист.

hapsenje-deda-mraza

Сем наведених и још неких ненаведених радњи, Д. М. је осумњичен и да је имао намеру да у ноћи између 31. децембра и 1. јануара, уз помоћ неких страних обавештајних служби, организује пузајући удар којим би сменио ову годину и на њено место поставио следећу годину. Тиме би била извршена дестабилизација календара, уз вероватно угрожавање датумског поретка, а последица овог чина био би и нагли престанак свих оних постигнућа која су остварена у текућој тешкој али зато изузетно успешној години.

Непосредно после хапшења, Д. М.-у и његовим саучесницима одређен је притвор до подизања оптужнице. Адвокатски тим оптужених је, пред клечећим новинарима, изјавио да судија при одређивању притвора није узео у обзир олакшавајуће околности везане за прошлу годину: да су у њој спортисти постигли ванредне успехе, те да није било ни већих природних катастрофа, као ни катастрофалних изговора који из природних катастрофа могу да проистекну.

Финска амбасада се још није огласила, али се очекује реаговање америчке амбасаде, пошто она ем што реагује на све и свашта, ем је могуће да Д. М. има и неке блиске везе са пословањем једне америчке компаније.

Конференција за штампу о датуму доласка Нове године очекује се у наредним данима, када ће новинарима бити саопштена и одлука ко ће бити именован за новог Деда Мраза, а с обзиром на ванредне околности.

Преламање одлуке је у току.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Хапшење Д.М.

* Обавезна поља