merlin monroПоново се потврђује да ништа није непредвидљиво као – прошлост.

У Норфолку, у Вирџинији, бивши агент CIA Норман Хоџс (78), ком се због болести приближио крај живота, признао је да је био убица главне америчке обавештајне службе и да је између 1959. и 1972. извршио 37 убистава по наредби и да је, поред осталих, на онај свет послао и холивудску филмску звезду Мерилин Монро.

Хоџс лежи у болници „Sentara General Hospital“, а признао је да његове услуге није користила само CIA, него и друге америчке специјалне службе. Увек: за ликвидацију оних за које су му представили као „претњу националној безбедности“.

Хоџс је такође открио да није био само снајпериста, већ и мајстор борилачких вештина и стручњак за отрове и постављање експлозива.

Према његовом признању, сва убиства је починио на територији САД и увек по наредби свог директног претпостављеног (мајор James „Jimmy” Hayworth).

Хоџс је припадао групи од пет професионалних убица којој су поверавана политичка убиства и ликвидације опозиционара широм Америке.

Хоџс је открио да је Монро била једина жена међу његовим жртвама. Истовремено је нагласио да ни данас нимало не жали због њеног „уклањања“. Додао је да му је било објашњено да је она претња безбедности САД и да није спавала само са Кенедијем, него и са Фиделом Кастром.

Ево његових речи о томе: „Мој командир, Џими Хејвортс, рекао ми је да она мора умрети и да то мора да изгледа као самоубиство или као наркотичко предозирање. Никада нисам убијао жене, али сам морао да се повинујем наредби… Ја сам то урадио за Америку! Она је могла предати стратешке информације комунистима, а ми то нисмо смели да дозволимо. Она је морала умрети. Ја сам напросто урадио оно што сам био дужан да урадим“.

Монро је убијена 5. августа 1962. године између поноћи и 0:1, а Хоџс је открио: да је ушао у њену собу док је спавала и убризгао јој велику дозу хлоралхидрата с нембуталом и да је смрт наступила управо због толике дозе средстава за наркозу.

Хоџс је фактички на самртничкој постељи, али га је FBI одмах после ових признања опколио својим агентима. Да би онемогућио нове сусрете са новинарима и нове сензације.

Хејворт је умро од инфаркта 2011. године. Хоџс је открио да су још тројица од пет његових килера такође већ покојници, али је навео име само једног – капетана Кејта МекИниса.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Хоџс признао убиство Мерлин Монро у име ЦИА

* Обавезна поља