isa-mustafaНОВИ САД – „Премијер Косова“ Иса Мустафа потврдио је за Радио телевизију Војводине да ће сутра ићи у Брисел на нову рунду дијалога Београда и Приштине, упркос томе што нема помака о споразуму о визној либерализацији за грађане Косова. У првом интервјуу датом српским медијима, Мустафа међутим поручује да неће одустати тог захтева.
„Навео сам да се лоше осећам кад идем у Брисел да бих учествовао у дијалогу, док је мојим суграђанима ограничено кретање. Али трудићемо се и надам се да ће Европска унија позитивно оценити испуњење критеријума у одређивању датума либерализације виза“, изјавио је Мустафа.
Када је реч о Бриселском споразуму и формирању Заједнице српских општина, Мустафа додаје да ће тај споразум бити примењен, јер је Уставни суд тако одлучио, али поручује да ће Приштина инсистирати на укидању паралелних структура.

Како је најављено, једна од тема првог овогодишњег сусрета Вучића и Мустафе биће авио саобраћај. Ићи ће се ка томе да се постигне споразум о железничком и ваздушном саобраћају између Београда и Приштине, али и Македоније, поручује Мустафа.

То ће, како каже, омогућити да се време лета скрати, те смање трошкови, посебно транспорта робе у железничком саобраћају.

brisel.vucic-mustafaО притисцима косовске опозиције да да оставку, Мусафа каже да нема разлога за то, и да с обзиром на двотрећинску већину у скупштини, на Косову нема политичке кризе.

„Скупштина и Влада могу да функционишу без икаквих проблема, али опозиција као опозиција има своје разлога да омета“, додао је Мустафа.

Говорећи о односу са српским премијером, Мустафа каже да се повремено чује са Вучићем. Последњи пут због поплава на Косову.

„Немамо проблем у комуникацији. Позвао ме је да искаже спремност Србије да помогне приликом санирања последица поплава које смо имали“, рекао је.


Извор: Р Т В

Оставите коментар

Оставите коментар на Иса Мустафа – Повремено се чујем с Вучићем

* Обавезна поља