Мењање свести српског народа један је од приоритених циљева глобалистичких прокуратора постављаних од пето-октобарског пуча наовамо. Најотвореније и најагресивније тога посла прихватио се Александар Вучић, од када је дошао на власт, а у томе му некад потуљено, а некад јавно (како кад одговара његовом поимању реал-политике), мада несебично, помаже Ивици Дачић.

Прославе Видовдана је важно чвориште оних који нападају српски национални код, будући да се у њему укрштају Косовски завет, мит о Небеској Србији и историјско право на Космет, као неотуђиви део српских земаља.  Зато поменути двојац врло озбиљно спроводи инструкције о поништавању значаја Видовдана тзв. „методом супституције“ која подразумева да се поменутог дана уместо одређеног обележава други догађај. Пример, замене прославе Дана победе обележавањем Дана Европе показује ефекте успешне примене ове методе. Европа се више и не сећа нацистичке окупације и свих зверстава почињених у то време, нити обраћа пажњу на буђење фашизма унутар својих граница, што се сигурно не би десило да се прослава дана победе одржала као таква. 

У Србији је таква замена покушана када је, након што је Европски Савет обзнанио тзв. отварање приступних преговора са Србијом, баш на Видовдан 2013. Тим поводом, истог дана, у Крушевцу је одржана хитна Свечана седница Владе, са почетком у 17 часова и 15 минута (било је важно да буде истог дана!), на којој  су тадашњи премијер Ивица Дачић, и ППВ (први потпредседник владе) Александар Вучић, објавили да је прослава Видовдана прослава пораза и смрти, и да ће уместо њега Србија убудуће на тај славити добијање Датума, што је симбол победе и живота. 

„Данас је наша земља променила и своје вековно веровање, начин понашања, крајњи циљ, мит који нас је толико дуго терао да гледамо уназад и да не идемо напред“ (1) – рекао је том приликом премијер Дачић, не либећи се да открије своје активности на рушењу српског националног кода, која се можда и већа издаја и од његовог потписа на Бриселском споразуму.

Сличним речима члановима владе и јавности том приликом обратили су се и Александар Вучић и Братислав Гашић.(2)

На срећу тај покушај није успео, пре свега захваљујући дубокој кризи ЕУ која је обесмислила датум отварања преговора као било какав историјски чин.

Данас, на Видовдан 2017., бирајући геј-активисткињу за премијера, Александар Вучић, спроводи нови ритуал, не замене, већ поништавања Видовдана као значајног датума српске историје. Уз уцртавања масонских троуглова на српску државну заставу коју је користио при председничкој заклетви, то је још један доказ његовог озбиљног удара на српску националну свест, пре свега на елементе Светосавља и Косовског завета у њој.

Немогуће да то српски Патријарх Иринеј не препознаје. Али, очигледно, да то подржава… 


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Избор владе као ритуал поништавања Видовдана

* Обавезна поља