radenko_nedeljkovic(1)КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Досадашњи начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић казао је данас да није изненађен што га је сменила Влада Србије о чијој је одлуци сазнао из медија.

– Руководство Србије је решено да спроведе бриселски споразум без обзира на то што се руководство и грађани на северу Косова противе томе јер сматрају да је штетан – рекао је он.

Недељковић је поручио грађанима да не гласају на локалним изборима на Косову 3. новембра.

– Мој став је јасан, не могу да учествујем у изборима које је расписала држава коју не признаје ни званични Београд, нити Влада Србије – рекао је Недељковић.

Он је навео да ће „у историји бити записано да државно руководства позива свој народ да гласа за државу коју ни сами не признају“. Недељковић је изразио уверење да се грађани неће поколебати јер су, како је рекао, „политички сазрели и виде у чему је суштина“.

– Изласком на изборе, Срби аболирају државно руководство, прихватају гашење институција, повлачење државе Србије са ових простора, одрицање од суверенитета над Косовом и пристају да живе у великој Албанији – проценио је Недељковић.

Он је подсетио да је имао понуде да сачува свој положај.

– Да сам хтео да позивам грађане да гласају за нешто што ни ја не могу да прихватим, и нисам убеђен да је то исправно, не бих се осећао спокојно – објаснио је Недељковић.

Влада Србије је данас на седници разрешила начелника Косовско-митровичког управног округа Раденка Недељковића и на његово место поставила Васу Јелића.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Излазак на изборе пут за Велику Албанију

* Обавезна поља