helikopter-padБЕОГРАД – У Више јавно тужилаштво у Београду данас је стигао извештај војне комисије о узроцима пада војног хеликоптера у реону Аеродрома „Никола Тесла”, у којем је живот изгубило седам особа.

У информацији Тужилаштва која је достављена Танјугу се додаје да ће тужилаштво анализирати и прикупити и све друге податке и информације у складу са Закоником о кривицном поступку.

Након тога ће бити донета одлука о којој ће јавност бити правовремено обавештена, наводи Тужилаштво.

Комисија за испитивање узрока пада војног хеликоптера, коју је формирао нацелник Генералштаба Војске Србије, преко Министарства одбране проследила свој извештај заменику Вишег јавног тужиоца у Београду.

Вучић:Мислим да је Тужилаштво добило извештај о хеликоптеру

Премијер Александар Вучић рекао је данас да мисли да је Тужилаштво добило извештај комисије за испитивање узрока пада војног хеликоптера, те поновио да ће кривци одговарати.

„Онај ко је крив ће одговарати, а ја ћу први да будем…не бежим нигде”, рекао је Вучић одговарајући на питање да ли ће онај ко буде крив одговарати.

Критикујући оне који без аргумената говоре о несрећи, Вучић је рекао да од тога сигурно неће имати користи, а он лично, како је навео, чека само да види „ко треба да одговара за метеоуслове, ко ће да одговара и за незнам какве још друге услове… Све у свему ја одговарам”.

„Србија је таква, али срећом то није већинска Србија”, поручио је премијер и поновио да је министар одбране Братислав Гашић у тренутку пада хеликоптера био у Крушевцу, да је пошао за Београд када је чуо за несрећу, као и да је са њим био у сталној вези док је трајала потрага за хеликоптером.

Селаковић:Имам пуно поверење у министра Гашића

Министар правде Никола Селаковић изјавио је данас да има пуно поверење у министра одбране Братислава Гашића, истакавши да је потребно широко разумевање друштва када је реч о системима од значаја за безбедност земље.

Селаковић је одговарајући на питање новинара на које се акте позвало Министарство одбране када је одбило да јавности представи резултате истраге о паду војног хеликоптера, рекао да то не зна јер му, како је казао, то није ни дужност да зна.

„Имам апсолутно и пуно поверење у министра Братислава Гашића којег поштујем као доброг колегу, министра и организатора” рекао је министар правде.

Он је додао да би, када је питању систем безбедности као што је војска, требало да постоји широко разумевање друства.

„Не треба да постоје мимо закона тајне о поступању, али треба да постоји широко разумевање целе друштвене заједнице, државе и јавности када се говори о системима који су од значаја за безбедност земље”, рекао је Селаковић и истакао да су Војска Србије и Министарство одбране увек били најчвршћи ослонац грађанима и држави и да је уверен да ће тако бити у будућности.

Селаковић није желео да коментарише спекулације које су уследиле после пада војног хеликоптера.

„То је у рукама правосудних органа. Нека правосудни органи раде свој посао како треба, да их ми из извршне, законодавне или друге власти не ометамо, као ни ви из медија”, поручио је Селаковић уверен да ће „тај посао бити урађен како треба”.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Извештај о хеликоптеру стигао у тужилаштво

* Обавезна поља