marko jaksic kosovoКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Народни посланик Марко Јакшић је рекао да је народ на северу КиМ прозрео намеру власти која шиптарским изборима убија Србију на КиМ. Нарочито Јакшић упозорава да су могући нереди до краја дана и то у организацији власти из Србије и да се ми ограђујемо од свих тих инцидената.

Бојкот је апсолутно успео овде у Косовској Митровици, а имамо сличне податке и из других општина.

Наш народ је показао – оценио је народни посланика Марко Јакшић, у изјави датој пре напада на два бирачка места батинаша са фантомкама – да не жели да иде у независну шиптарску државу.

Драго ми је што је народ – упркос разним притисцима, тортури и насиљу које је власт вршила са разних страна, а и страшној медијској кампањи која и дан данас траје – одлучио да не изађе на шиптарске, односно лажне изборе које је расписала њихова председница Јахјага.

Имамо наговештаје – а то понављамо већ три дана – да ће за сат или дванаводно да дође до инцидената, да ће поједина лица покушати да уђу и растуре изборне кутије.

Ми се ограђујемо од свега тога јер је за нас бојкот успео. Молим све наше пријатеље да буду хладнокрвни и мирни, да не наседају ни на какве провокације.

Ма какав инцидент да се деси – ми се од тога ограђујемо.

Ово желимо јавно да кажемо. О томе је господин Јовић говорио јуче и прекјуче. На то указујемо и данас.

Све што може да се деси иде пре свега на душу онима који су незадовољни неизласком Срба на изборе.

Ово је победа Срба, патриотских и родољубивих снага које фактички нису желеле да буду део преваре и да изађу на лажне шиптарске изборе које је, понављам, расписала Јахјага.

Од свих инцидената, ако се десе, не дај Боже, ми се ограђујемо.

За нас је бојкот успео – закључио је Јакшић.

У саопштењу ДСС-а наводи  се да је најкасније у 16 часова било јасно да су избори у Северној Митровици пропали, тј. да су били масовно бојкотовани од стране српског бирачког тела. До тада је изашло једва 700 бирача или, по бирачком списку Централне изборне коминије 2,1%, а по бирачком списку Републичне изборне комисије око 4,2%.


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Јакшић – Бојкот је успео

* Обавезна поља