Шеф посланичког клуба СНС Александар Мартиновић јесте први српски аутовани магарац – то сам утврдио још одавно – јербо се једном приликом, на ТВ Н1, под пуном свешћу аутовао признавши да је својевремено „испао магарац“.

Наравно, признао је да је испао магарац зато што на време није схватио да ће Вучић испасти магичан, па је у радикалима остао дуже него Вучић. И како то обично бива међу напредњацима: може се десити да ви напустите радикале, али ће радикал тешко напустити вас.

Мартиновић, дакле, загледан у фотографије како приватна војска СНС млати по тргу Николе Пашића рекао је колегиници са ТВ Н1: „Данас је већ открио те насилнике. Шта ја ту да кажем? Значи, Данас је и суд и тужилаштво. Шта ће нам онда државне институције кад имамо Данас?“

Била је то показна вежба – како изгледа просечан напредњак кад му под нос туриш доказе, које је под нос у ствари требало да му тури тужилаштво, али му их није турило, док Данас није објавио фотографије те групице утеривача страха из фамилије „бисон бонасус“ (латински).

Власт је први пут била тотално збуњена развојем догађаја, јербо је њихов концепт владавине и заснован на претпоставци да то што је против њих углавном нико не сме да објави.

И онда је кренула класична прича о правди у Вучићевој Србији: пошто не умеју да објасне по ком основу њихов члан из фамилије „бисон бонасус“ који има 170 кила, може да малтретира нашу новинарку која има 60 кила, како два њихова члана из фамилије „бисон бонасус“ могу да даве ситног фото-репортера који има 18 година, и том слично, председник Србије је лично до’ватио да показује како је један од дављених демонстраната – пијанац. И џаба што Марко Радосављевић, учитељ из Земуна, данима објашњава како је слика на којој он пије испод школске клупе део позоришне представе, када је тактика Информера, Пинка и напредњака јасна: никада ви не можете имати слике боље од наших!

А мож’те мислити председника једне државе који показује слике из позоришне представе (које му је доставио његов лични потрчко из Информера) као крунски доказ да је глумац хуља.

Често нас ових дана питају: откуд то да лист Данас баш сад „добије“ фотографије оних српских напредних силеџија које су давиле, увртале руке и разносиле новинаре, фоторепортере и грађане на митингу подршке Александру Вучићу. И нико не верује да је цео подухват због кога је и сам Вучић показао приметне знаке летње фјаке коштао око 50 евра.

– Значи, Вучић може да се сруши за 50 евра! Ахаааа! – каже ми иронично познаник који, наравно, не верује да је оних пет фотки, које су се појавиле на потпуно јавном сајту за продају фотографију, баш толико коштало.

– Моја процена је да би цела операција рушења Вучића коштала до 100 евра, наравно, уколико неко некада понуди на продају оригиналне слике рушења у Савамали – објасним му моју процену трошкова тог историјског тренутка.

– Али, буразеру, где да нађем 100 евра! – пожали ми се познаник.

И оде некуда.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Како изгледа просечан напредњак кад му потуриш доказе

* Обавезна поља