dzimi-karterМосква потврђује да је бивши амерички председник Џими Картер предао Русији мапе положаја Исламска држава у Сирији, саопштено је из руске владе.

Картер је раније изјавио да је у мају предао руској амбасади мапе положаја бораца Исламске државе у Сирији после разговора с председником Русије Владимиром Путином, пренео је “Спутњик”.

„Могу да потврдим да ова информација одговара стварности. Заиста, руској страни обратио се Џими Картер предлогом да нам пошаље мапе које је саставио његов председнички центар, а које показују актуелни распоред сукобљених страна у Сирији, укључујући позиције владине армије, Исламске државе и других организација”, рекла је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Према њеним речима, добијени географски подаци нису строго поверљива информација.

“Велики део ових мапа изложен је на сајту центра који предводи Џими Картер”, нагласила је она.

“Истовремено, ми смо с великом захвалношћу примили овај гест бившег председника Сједињених Држава, који се, очигледно, искрено залаже за уједињење напора у борби против тероризма и при том се брине за судбину сиријског народа”, изјавила је Захарова, преноси “Спутњик”.

“Наравно, с наше тачке гледишта, било би логичније и ефикасније да би такав конструктиван приступ показивали они који у Вашингтону имају потпуне информације о свему овоме”, рекла је Захарова.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Картер је Русима предао податке о положајима ИД

* Обавезна поља