Брзина реформи у Кини неће стагнирати, а њена врата ће бити све шире отварана, поручио је данас кинески председник Си Ђинпинг у новогодишњем обраћању.

Ројтерс преноси да је Си такође упозорио на будуће изазове.

и је обећао подршку реформама ове године у којој је Кина обележила 40 година од почетка спровођења тржишних реформи и усред све већих притисака да се реформе убрзају и да се побољша приступ иностраних компанија тржишту, у време трговинског рата са САД, наводи агенција. Он је данас казао да је 2018. години Кина спровела више од 100 мера реформи.

„Свет је видео Кину чије отварање и реформе су се убрзали и видео је одлучност Кине да настави са реформама и отварањем. Темпо наших реформи неће стагнирати, а врата ће се још више отворити“, казао је Си.

Кинески председник није конкретно поменуо трговински рат са САД, али је казао да ће 2019. донети „прилике и изазове“.

„Отварајући очи и посматрајући свет, видимо огромне промене, промене какве нису виђене 100 година уназад“, казао је он без образложења.

Си је навео да се, „без обзира на то како се међународна ситуација мења, сигурност и одлучност Кине у очување националног суверенитета и безбедности неће променити“, пренео је Танјуг.

„Кинеска искреност и добра воља за очување светског мира и промовисање заједничких циљева се неће променити“, казао је Си.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Кинески председник одржао новогодишњи говор

* Обавезна поља