rakic-stefanovic_fБЕОГРАД – Миодраг Ракић, први на листи НДС, и Небојша Стефановић, потпредседник СНС, најозбиљнији су кандидати за министра унутрашњих послова, сазнаје “Блиц”.

Извесно је да ће након ванредних избора и апсолутне победе СНС-а, досадашњи премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић морати да се одрекне обе фотеље у којима је седео претходних пет и по односно годину и по дана.

Да су неким случајем напредњаци освојили мање од 40 одсто гласова, онда би МУП могао да буде предмет преговора две највеће странке. Овако је на потезу Александар Вучић. Он већ тражи најбоље решење за првог човека српске полиције.

Осим што је реч о стратешки важном месту, ресор унутрашњих послова ће због захтева Европске уније морати озбиљно да буде реформисан, а то без сумње може да уради само неко истински искусан и стручан. Како “Блиц” сазнаје, први пик за ту важну позицију је Небојша Стефановић. Иако нема импресивне референце када је реч о вођењу служби безбедности, он је један од најближих Вучићевих сарадника и свакако човек од највећег поверења.

– Стефановићу се још уочи реконструкције претходне владе тражило одговарајуће место у извршној власти, али је то пролонгирано будући да су се очекивали избори за парламент и град и да му је тада било намењено место градоначелника. Председник Скупштине у оставци се, међутим, борио на све начине да не води Београд у наредне четири године – каже саговорник “Блица” из Немањине 11.

rakic-stefanovic_f

С друге стране, уколико СНС формира владу с Тадићевом странком, у фотељу у којој је до сада сео Дачић могао би да седне Миодраг Мики Ракић, ког је Вучић више пута (као и јуче на седници Владе) похвалио. Борис Тадић није лично ништа тражио за себе, али је инсистирао да Ракић дође на чело МУП-а. Иначе, Ракић се помињао и за место првог човека Безбедносно-информативне агенције.

– Осим што има искуство у вођењу безбедносних служби, није тајна да је Ракић веома близак пријатељ Александра Вучића и то би могло да олакша постизање договора две странке – каже саговорник нашег листа.

“Блиц” јуче није успео да добије одговор Стефановића на питање да ли је он кандидат за министра унутрашњих послова, а његови сарадници кратко су нам рекли да “странка није разматрала кадровска решења”. Са Ракићем нисмо успели да ступимо у контакт.

Миодраг Ракић

Има велико искуство у вођењу безбедносних служби, а и Александар Вучић га је више пута јавно похвалио.

Небојша Стефановић

Иако нема импресивне референце када је реч о вођењу служби безбедности, један је од најближих Вучићевих сарадника.

Оставите коментар

Оставите коментар на Ко ће бити нови министар унутрашњих послова

* Обавезна поља