velimir-remicМили Боже чуда великога. Хоћемо ли се икада дозвати памети? Да ли ћемо као народ прогледати? Јесмо ли заиста толико Богу згрешили па да као слепци не видимо шта нам се испред носа дешава? Изгледа да јесмо. Срби спавају медвеђим зимским сном, док дивље звери несметано вршљају по српским територијама. Како је то могуће? Па све је могуће када власник пусти са ланца крволочне зверке и допусти им да раде шта хоће по туђем дворишту, истовремено се правећи да ништа не види. Велики брат је по целом нашем региону размножио звери које на само један миг крећу у акцију и раде оно што им газда нареди. А онда за успешно обављен задатак и послушност добијају награду.

Најпре су се шиптари за време Брозове Југославије масовно населили у јужној српској покрајини. Тито је желео да покаже своју великодушност али и широкогрудост југословенских народа који у то време нису ни могли да претпоставе којим путем ће да крену они којима смо дали хлеб у руке, кључеве у браве и земљу да обрађују. Отворена им је граница па их је више стотина хиљада ушло на Косово и Метохију са циљем да се спасу беде. Видевши да имају све услове за нормалан живот, почели су плански да се размножавају па су после почели да насељавају и Македонију. Наталитет је нагло почео да расте, а јужном српском покрајином загосподарили су они који су је окупирали уз помоћ америчке империје зла. Када је број становника достигао неопходно критичну масу, налог из вана је стигао да се крене у побуну и тражење права на самоопредељење. Замислите само ту количину бахатости. Неко ти уступи земљу и кућу на коришћење, да ти посао да прехраниш породицу, а ти му уместо поштовања и захвалности забијеш нож у леђа и отмеш све то што ти је дао. Уз подршку мрачних сила одвојили су српску духовну колевку од матице Србије и угнездили се мислећи да ће вечно остати у срцу српске државе. 

Не знају безбожници да Косово и Метохију походе светитељи који се стално моле за српски род и да нам се све дешава по допуштењу Божјем. Нису они свесни да ће српски Јерусалим поново бити ослобођен и враћен православном народу. Зликовци мисле да ће политиком силе вечно владати. Мало су се прешли. Сада убрзано и подмукло дају налоге да се што пре крене са реализацијом путног повезивања Ниша са Приштином,Тираном и албанским лукама. Српска власт је са радошћу известила јавност о идеји изградње коридора који ће наводно донети просперитет Србији. У медијима се стидљиво прича о тихој окупацији јужне Србије.

Да ли српски народ уопште зна колико је интересовање Албанаца за куповину станова и других објеката у Нишу? Не зна. Је ли српска јавност свесна да ће тим коридором шиптари брже него икада моћи допутовати не само до Ниша него и даље? Није. Знају ли Срби да је Албанија чланица НАТО алијансе и да као таква има обавезу да учествује у свим војним и другим операцијама које савез буде организовао? Можда неки и знају, али не размишљају о томе да би тим путем једнога дана могла кренути војна колона са циљем да успостави контролу над зацртаним границама Велике Албаније која се увелико ствара иза паравана. Да би неко имао пуну контролу над одређеном територијом, он најпре улаже у инфраструктуру, пре свега ону путну кроз коју ће моћи да пролази механизација, али и људство које желе да населе по целој јужној Србији спајајући се са Прешевом, Медвеђом и Бујановцем. У српским медијима се пише да су издвојена огромна средства која ће ЕУ упумпати у изградњу аутопута и то наводно због њихове велике жеље да Србија буде повезана са комшијама. Запад жели да се трајно угнезди на протору Балкана, а Албанци су савршен инструмент који искоришћавају за све своје стратешке потезе. Због тога су им и даровали српско Косово. Следећи потез је додатно распарчавање Србије и криза коју желе да произведу у Војводини јер је близу Хрватска која је члан НАТО пакта, у току је удар на Републику Српску која се противи НАТО интеграцијама, као и на Македонију која је такође изван поменутог савеза те јој се спремају разне револуције и хаос како би се осујетио кинески пут свиле. Са свих страна смо опкољени онима који су нас частили „милосрдним“ бомбама деведесетих година и који желе да доврше оно што у последњем рату нису успели.

Поставља се питање: Ко ће Србију да брани ако НАТО најезда једног дана у виду албанске војне колоне спремно и наоружано крене ка Нишу знајући да је Србија укинула служење војног рока? Да нас неће можда штитити они који су нам отели Космет и предали га у руке шиптарима који најављују скоро формирање војске Косова? Зар ми Срби треба да се тесно повезујемо са непријатељима који не признају наш територијални интегритет и суверенитет? Морамо отворити очи пред великим припремама које Запад спроводи с циљем напада на Русију. Срби су увек били на страни победника, те због тога и желе да на време ставе под контролу све српске земље како би се лакше опколила Русија. Имајмо на уму и то да је близу Албаније Италија и да тамо седи папа.

Унутар Србије постоје многа места која вапе за обновом саобраћајница, пруга и остале инфаструктуре, а српска власт се опредељује за крчење пута у корист свом непријатељу. Албанци у све већем броју купују станове по југу Србије. Највише их је са Косова и Метохије, тако да им нико не може забранити да обаве куповину јер Србија сматра да је Космет њен саставни део, тако да грађани из јужне покрајине могу да купују шта хоће и колико хоће. Не треба бити нешто посебно паметан како бисмо закључили ко је обезбедио паре за пројекат албанизације јужне Србије.

Сада нам преостаје да видимо колики ће бити разум српског живља у Нишу и околини, јер ако ми сами не пристанемо да им продамо некретнине, њихов план тихе окупације неће бити остварив. Увек има оно али, па се плашим да ће сиромашни народ насести на понуду Мамона који носи врећу пара и нуди је само да би по сваку цену постигао оно што је и зацртао. Срби, опаметите се! Не продајите станове нашим душманима. Боље вам је да једете леба и соли, него кавијар купљен прљавим новцем оних који желе ваш, али и нестанак свих православних хришћана у свету на челу са нашом мајком Русијом. Неки су можда већ упали у замку и продали им своје некретнине, узели сатанске паре и одселили ка северу земље. Међутим, нису свесни да постоји и друго полувреме у којем ће нечастиви доћи по своје. Мислите о томе! Мислите о својој деци. Брините о Србији. 

Велимир Ремић, главни и одговорни уредник руско-српске информативне агенције „Газета“


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Коме треба шиптарски коридор Ниш-Тирана?

* Обавезна поља