Председнички кандидат Вук Јеремић одржао је вечерас у Београду предизборну конвенцију на којој је поручио да се кандидује како би вратио наду у Србију, али и оценио да никада земљу нису као сада водили људи лишени било какве идеологије, осим тежње ка неограниченој власти.

Јеремић је рекао да Београд постаје место где замире привреда, а култура узмиче пред сплавовима и кладионицама, као и уместо Београда на рекама ниче његова накарадна имитација на рушевинама Савамале…

Како је рекао, више пута смо у историји пролазили кроз периоде искушења, „али, никада нисмо имали врхушку са тако мало моралних скрупула као што је ова данас”.

„На врху те пирамиде бешчашћа налази се неко ко је на путу до трона био спреман да прегази прво свог политичког оца, па онда и очуха, а данас би да нам држи лекције о моралу и пристојности, и да нам мења менталитет и обичаје”, рекао је Јеремић.

Како је рекао, кандидовао се за председника Србије да би се „несрећи стало на пут” и стога што не сме ни да замисли „шта би нам све могло десити у наредних пет година под овом кликом”.

Јеремић каже да је упознао и да може да доведе озбиљне инвеститоре и угледне компаније из света, да ће искористити међународни углед и контакте да Србији обезбеди нови капитал и технологије и отвори врата светских тржишта.

„Уместо да 800 милиона евра бацамо на аутопут до Албаније, уложићемо те паре у зналачки осмишљен пакет подстицаја за предузетништво и пољопривреду, за повратак достојанства просвети и за модернизацију здравства. Увешћемо ред у јавни сектор и зауставити пљачку великих система од стране браче, кумова и људи са купљеним дипломама”, поручио је он.

Како је рекао, одскочна даска за успех биће осавремљен образовни систем, а не партијски минули рад, прва година студија мора бити бесплатна за све, а онда у зависности од оцена и залагања.

„Основаћемо председнички фонд за наше младе таленте, који ће им омогућити дошколовавање на најбољим светским универзитетима, укључујући и оне које сам ја завршио, уз обавезу да се врате у Србију и раде на њеној обнови”, додао је.

Јеремић је рекао и да је дошао „на корак” до избора за генералног секретара УН, иако му је, каже, сопствена влада подметала клипове у точкове.

Он је позвао грађане да сигурним кораком, чисте савести, изађу на изборе и 2. априла заокруже број два.

На конвенцији су се обратили и пољопривредник из Десимировца Александар Бабић, председница Новог удружења пензионера Србије, Драгица Минић, председник удружених синдиката „Слога” Жељко Веселиновић и представници удружења „Други круг” који су истакли су да не желе да иду из Србије и да желе земљу где ће деца остајати и стварати бољу будућност.

Скупу се обратила и супруга Вука Јеремића, Наташа која је рекла да њен супруг исти човек какав је био када су се упознали.

Београдској конвенцији Вука Јеремића присуствовали су и Душан Петровић, Борис Тадић, Дијана Вукомановић, Санда Рашковић Ивић и Велимир Илић.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Конвенција Вука Јеремића у Београду

* Обавезна поља