cavoski-ilu„У тренутку разбијања државе Србије, у тренутку када адвокати штрајкују већ три месеца, у тренутку када државни представници на најбруталнији начин крше Устав Републике Србије, у тренутку најгоре медијске диктатуре и планског застрашивања грађана, појавио се човек који јасно и гласно брани Устав Републике Србије, који брани српске интересе“ – најавио је академика Проф. др Косту Чавошког, на годишњој конференцији Покрета Двери Радован Тврдишић.

Академик Чавошки је направио паралелу Срби-Хелени, и рекао да ми имамо сличне особености. На пример, говоримо српским језиком, али тим језиком говоре и Хрвати, и босанско-херцеговачки муслимани и „новопечени монтенегрини“. Оно по чему се разликујемо је наше писмо ћирилица које је, нажалост и у Београду запостављено, али је наше особено обележје. Други елемент нашег идентитета је, баш као и у Хелена, вера. И то не било која вера, већ православна хришћанска вера. А оно што је наша особеност у односу на Грке, Бугаре и Русе, то је поред православља и Светосавље.

„И коначно, трећи елемент нашег идентитета, како ја то разумем, јесте Косовски завет, који једино ми, и нико други, имамо. А шта је то? Неко ће рећи, од ових мондијалиста из власти, да је Косовски завет мит. Ја вам одговарам – порекло сваког народа је митско. Такво је порекло и енглеског, немачког или скандинавског народа, а вероватно и многих других.

Уколико бисмо се тога одрекли онда бисмо ми престали да будемо Срби, ако бисмо уопште могли да будемо било какав други народ.

Е, видите, у овом тренутку ми смо суочени са погубном чињеницом да су ове наше издајничке власти препустиле Косово и Метохију схудој судбини. Да су се одрекли од тог стожера наше духовности и културно-историјског идентитета, да не говорим – државности, и да су то заправо препустили једној туђој, самозваној, непријатељској држави. То су учинили у Бриселу склапајући споразуме, то су учинили тако што су подигли праву државну границу на прилазу Аутономној покрајини Косово и Метохије, и што наше суграђане Србе, и држављане – силом терају да постану држављани нама непријатељске државе.

Да ли је вама познато каквим документима Срби на Косову и Метохији располажу? Да ли они  имају овакву личну карту коју ми имамо и којом слободно може да путује по целој земљи? НЕ, њима такве карте никада нису издаване, него и даље располажу оним старим личним картама које су као књижица, боје труле вишње! И само са том личном картом они могу да путују по северу Косова, али не могу по осталом делу Косова и Метохије, не могу ићи до Дечана. Они морају постати држављани те самозване државе да би добили њихова лична документа, да би добили њихове возачке дозволе, да би добили њихове таблице за аутомобиле и теретна возила, и тако редом! Ви то не знате, или велики број вас то не зна, мислите да још увек тамо има нешто српско, нема тамо ничега!

Е, видите зато ја говорим јавно, мислим да то мора да се подвуче, да су они који то чине, а то су Томислав Николић, Александар Вучић, Ивица Дачић – ВЕЛЕИЗДАЈНИЦИ!  И ОНИ ЋЕ ЈЕДНОГ ДАНА МОРАТИ ДА ОДГОВАРАЈУ, било пред овим, било пред оним судом, јер су ТАКВА ДЕЛА НЕОПРОСТИВА – ПРЕД ОВИМ НАРОДОМ И ПРЕД ИСТОРИЈОМ!

Дакле, драги пријатељи, морамо знати да БЕЗ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, КОСОВСКОГ ЗАВЕТА, МИ ВИШЕ НЕ МОЖЕМО БИТИ ИСТИ ОНАЈ НАРОД КОЈИ СМО ВЕКОВИМА БИЛИ!“

Академик Коста Чавошки је говорио и о судбини Републике Српске и рекао да сматра да је главни проблем у томе да ли данашње вође Срба треба да пристану на унитаризацију БиХ, зарад стварања такозване „самоодрживе државе која би једино као таква могла да уђе у ЕУ“.

„То значи, да се поред оних отетих надлежности Републике Српске, а то је учинио високи представник, треба и даље да се смањују те надлежности а повећавају надлежности централне власти у Сарајеву, Парламентарне скупштине, Председништва и Савета министара. По мом суду, сви они српски политичари који пристају да сарађују са тим несрећним странкама које смерају смањење надлежности Републике Српске – такође треба да буду квалификовани као ИЗДАЈНИЦИ!“


Извор: Двери

Оставите коментар

Оставите коментар на Коста Чавошки – Велеиздајници ће одговарати! (видео)

* Обавезна поља