sergej aksjonovСИМФЕРОПОЉ – Кримски парламент ће у најскорије време донети одлуку о прикључивању полуострва Царинској унији Русије, Белорусије и Казахстана – саопштио је данас Сергеј Аксјонов.

Председник владе Крима при том је открио: „Обратио сам се председнику Руске Федерације, Владимиру Путину, са молбом да нам у томе помогне. Таква помоћ нам је обећана. Власт у Кијеву је нелегитимна!“

Према његовим речима, Врховни совјет Крима ће до краја ове недеље донети одлуку о „приступању Царинској унији“.

„Референдум о статусу полуострва биће организован и пре 30. марта. А потом ћемо реализовати мандат који добијемо од становника Крима“ – нагласио је Аксјонов.

Нагласивши да власти аутономне републике држе потпуно под контролом ситуацију на полуострву, Аксјонов се овако обратио његовим становницима: „Никакве опасности по животе наших грађаана нема. Све наше структуре силе функционишу нормално. Неће бити проблема са платама и пензијама. Не препуштајте се паници, не слушајте провокаторе“.

Аксјонов је указао да и даље трају преговори руководства Крима са неким јединицама украјинске армије. Додао је да сви њени припадници имају понуду да се ставе на располагање Криму и још једном им се обратио речима: „Ви сте полагали заклетву другој земљи. Али, њена власт је за нас нелегитимна јер су они који је чине сами себе постављали на државне положаје и почели да доносе своје законе мимо процедуре“.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Крим се прикључује Царинској унији

* Обавезна поља