klinicki-centarБЕОГРАД – Управа Клиничког центра Србије поднела је кривичне пријаве против 15 особа због злоупотреба у допунском раду на основу кога је од Републичког фонда за здравствено осигурање наплаћено око 2,1 милион евра, речено је данас у КЦС.

„Комисија Републичког фонда за здравствено осигурање доставила нам је записник о неправилностима у раду лекара на клиникама за кардиологију и кардиохирургију. Потражују нам 217.402.020 динара за операције које су приказиване да су рађене у допунском раду, а обављане су у радно време“, рекао је помоћник директора КЦС Јован Атанасијевић на конференцији за новинаре.

Директор КСЦ проф. др Миљко Ристић је рекао да је од 177 уграђених стентова који су приказани као допунски рад, 176 уграђено у радно време, а само један ван радног времена.

„Што се тиче кардиолошких интервенција, било их је око 3.000 и већина је урађена у радно време“, рекао је Ристић.

Злоупотребе се односе на период од 1. јануара 2010. до 5. новембра 2012. године.

На челу Клинике за кардиологију у том периоду био је Миодраг Остојић, док је његов заменик био Бранко Белеслин, а први човек Кардиохирургије је био Миле Вранеш, док је његов помоћник био Петар Ђукић. На челу Клиничког центра Србије у то време био је Ђорђе Бајец.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Кривичне пријаве у КЦС

* Обавезна поља