Дакле, након преливајуће “Звезде Гранда” фонтане престоница добија и некакав јарбол од сто и кусур метара на којем ће се вијорити позамашна тробојка Србије.
Да није мизерно било би дивно, заиста, а притом не мислим да је шта мизерно у нашем часном знамењу, већ поводу да се тај фалус надвије над Београдом.
Да будем прецизан, реч је о образложењу господина председника који је намерио да тако подстакне “култ заставе” у нас, што је такође дивно, осим што је, рекох већ- идиотски!

На страну што ће коштати ко Зорана Бабића логопед и што ће неко ваљано омастити брке на култу евра који је далеко подстакнутији, већ што се ова индиго варијанта Тита опет досетила да нас учи како се то воли и брани домовина, осим именовањем Вулина за министра одбране, којем је минобацач- војник који баца мине а не артиљеријско оруђе, но…

Задње је време дошло, господине председниче, ако ћете нас Ви учити шта је застава, вероватно надахнути америчким филмићима у којима се вијори пред сваком кућом!
Ви који сте с том циркуском трупом од Србије направили улицу црвених фењера у којој нам државу подводе белосветски политикантски макрои, Ви да нас учите култу заставе?!

Ви који позивате на раскидање с митовима, мислећи на Kосово и Метохију, да говорите о застави која није падала ни када су за њу падали хероји на тој пресветој земљи?!

Ви којима су радо виђени гости они због којих су мајке лелекале над ковчезима повијеним у ту исту тробојку!

Ви који сте ратовали с клима уређајем док сте из фотеље сабирали младеж на фронт за велику Србију, па је свели на апсолутни суверенитет до нове наплатне рампе у Врчину, а за даље не гарантујете, Ви да некога учите култу заставе?!
Ви који сте се окружили безвратим “дипломцима” којима је застава тек тробојна миришљава јелкица за ретровизор џипа, Ви да нас учите култу заставе?!
Ви који патриотизам доживљавате као количину патолошког страха од Вас, Ви да нас учите култу заставе?!

Ви којима половина министара и званица на полагању председничке заклетве мрмља стихове химне, убадајући само оно “Боже правде”, Ви да нас учите култу заставе?!

Ви којем се на југу Србије организују Дани команданта Лешија, терористичке звери, Ви да нас учите култу заставе?!

Ви којем радници сањају о пензији пре смрти а пензионери о смрти пре новог свитања, Ви да нас учите култу заставе?!

Ви који сте променили толико идеологија и застава да више не разликујете тробојни столњак од државне тробојке, Ви да нас учите култу заставе?!

Ви који признајете једино култ Александра Вучића, Ви да нас учите култу заставе?!
Застава је, господине председниче, симбол државе, а где нам је држава и колико ће је остати за Вама?!

Хоће ли је бити довољно да се у њу пободе тај јеловити барјак који ће се, кажете, видети из свих делова Београда?!

А, јел Вам неко рекао да није само Београд Србија, па ако већ хоћете да нас учите култу заставе пободите по јарбол у Прешеву, Суботици, Димитровграду, Призрену…на границама Србије, тамо где тробојка и треба да се вијори на стотину метара висине!

Знате, није битно одакле се застава види, већ докле се њене боје поносно преливају? Застава је тек парче плахте ако су под њом понижени, убоги и обесправљени!

Застава је у бисагама поносније прешла Албанију ономад неголи што ће се вијорити с тог споменика Вашој сујети!

Застава је држава, држава је народ, народ су векови прошли и будући које багателишете као ролну синдикалног тоалет папира играјући се државништва ко сувенирнице…

Овако, тај јарбол може једнако да прелива и пева ко фонтана – једнако су симболи државе!

Да не схватите погрешно – није исто симбол и знамење.

Симбол је и Александар Мартиновић, али какав, а знамење је оно што се срцем види и када га очи залудно траже…

Све остало је, господине председниче, спрдња, преплаћени и превисоки штрик за веш, илити, ако Вам драже – споменик Вашој сујети који ће се видети из свих крајева глупости, а чак неће знати ни једну од Мајкл Џексона, ко она Цеца од фонтане.


Извор: Два у један

Оставите коментар

Оставите коментар на Култ заставе за култ личности

* Обавезна поља