Милан Лане Гутовић, један од најбољих српских глумаца свих времена, одговарао је у свом препознатљивом стилу на питања Директно.рс. Гутовић каже да га плаши ситуација у којој живимо, али да не крије лице и не подвија реп.

Зашто је народ оволико уплашен? Немогуће је да је тај страх само због „најсмешнијег“ вируса на свету.

Могуће је. Народ нема смисла за хумор. Уместо да буде срећан што ће умрети насмејан док се смеје најсмешнијем вирусу, и оперетској екипи врсних комичара који би требало да их лече, он се плаши – каже Лане Гутовић за Директно.

Чега се ви највише плашите у овом тренутку?

Плашим се свега, али се правим да ми није ништа. Уплашен пас савије реп између задњих ногу да сакрије страх јер га мирис из аналне области открије као страшљивца. Такво понашање је еквивалент људском покривању лица. Не кријем лице и не подвијам реп мада се плашим.

Kако бисте реаговали да не дај Боже добијете температуру и суви кашаљ?

То није питање за мене него за околину. Ја немам разлога да реагујем. Нека они реагују. Моје је да одржавам температуру и да суво кашљем.

Да ли бисте се обратили за помоћ „доктору“ Вучићу?

Резервисан сам према докторатима из председникове екипе, па сам почео да сумњам и у његову „докторску“ титулу.

Шта мислите, да ли је председник Србије бољи као епидемиолог или као вирусолог или пак као инфектолог? У којој области вас је највише импресионирао?

Није лако одлучити се! Председник је очигледно у временском шкрипцу. Јасно је да има више знања него школске спреме, а да би знао да ништа не зна, морао би да учи… а времена нема.

Није занемарљиво ни то што се у овом тешком тренутку на челу владе налази поносни експерт Ана Брнабић?

Јесте. Занемарљиво је. Треба имати разумевања. У почетку јесте грешила а сада смо се навикли на почетке.

Зашто др Дарија Kисић Тепавчевић на свакој KЗН допуњава др Предрага Kона, а пред Вучићевим епидемиолошким опсервацијама ћути као заливена? Је л’ то значи да је Вучић бољи стручњак од Kона?

Могао бих одговор да поједноставим простачким термином „увлачи се“, али боље да то увијем у „обланду“. Рецимо овако: Приметио сам у директном преносу да др Дарија Kисић Тепавчевић сматра да је употребна вредност доктора Kона опала до мере довољне за ампутацију, а да је почаствована председниковим начином размишљања, јер слушајући председника присуствује рађању новог вирусолога и епидемиолога. Нешто као богојављење… Ако би мушки део публике дигао поглед десетак самтиметара на докторкино лице, видео би на том лицу безрезервно убеђење да трудови председника нису лажни и да нема потребе да се обави киретажа…

Милан Гутовић као Шојић – Фото: Ataimages/Директно

Да ли смо и како могли да избегнемо корону?

Могли смо да се правимо Швеђани и да не обратимо пажњу на њу.

Од које болести су наша нација и држава најугроженији?

За сада само од „племенитости“ Владе која упркос вирусу прима мигранте, а због истог вируса ускраћује повратак нашим грађанима. То подсећа на декрет којим је на Kосово после рата био забрањен повратак Србима који су побегли, а дозвољен Албанцима из Албаније који никада ту нису живели.

Јесмо ли много угрожени?

Арсеније Чарнојевић је због мањих разлога побегао са Kосова.

Kако је могуће да је у држави све стало осим „Задруге“ и „Парова“?

То је најздравији део друштва.

Шта би се десило с нацијом ако би се у „Задрузи“ или „Паровима“ појавио коронавирус?

Ништа. Нови кадрови су спремни да попуне изгинуле.

Kако подносите полицијски час?

Не подносим. Трпим.

И за крај питање за милион долара, до када ће код нас да траје ова зараза?

Док се не догоди чудо па да сви који воде земљу добију корону јер је корона једина ствар коју би моја Влада могла поштено да добије.

Насловна фотографија – Ataimages


Извор: Директно

Оставите коментар

Оставите коментар на Лане Гутовић за „Директно“

* Обавезна поља