sergej-lavrov(6)Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је изјавио да је циљ западних санкција да натерају РФ да промени мишљење по кључним питањима, а не да реше кризу у Украјини.

Према његовим речима, такво понашање је „прошли век, прошла епоха, колонијално инерционо размишљање“.

Министар је истакао да западни политичари не говоре о смени режима у Русији, мада има маргинализованих појединаца у Европи који провлаче и такве фразе.

Он сматра да је криза у Украјини могла дасе избегне да је са Москвом усаглашен договор о европској безбедности.

РФ неће усаглашавати никакве услове укидања санкција САД и ЕУ, изјавио је министар спољних послова РФ Сергеј Лавров у интервјуу каналу НТВ.

Он је истакао да РФ више од било кога ради на томе да се криза у Украјини реши.

Он је подсетио, да је договор у Минску постигнут захваљујући иницијативи Путина и Порошенка.

„Сада, користећи све наше везе, ми радимо на томе да се договор у потпуности испоштује. А, западне колеге нешто не користе своје утицај на Кијев, како би га убедиле да пут, који је усаглашен између Кијева и устаника, нема алтернативу“, рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је назвао „потрошачким“ и „царским“ приступ Вашингтона међународним односима, изражавајући уверење да ће се та позиција неминовно исправљати.

Према његовим речима, Американци сматрају да имају право да кажњавају земље, када оне не поступају онако као би то хтео Вашингтон, и да захтевају од њих сарадњу по питањима која су животно важна за САД и њихове савезнике.

Лавров претпоставља да шеф Стејт департмента Џон Кери схвата колико су ти покушаји немогући.

Министар је рекао да су односи између РФ и САД још увек компликовани, а да су по неким питањима у ћорсокаку.


Извор: Глас Русије

Оставите коментар

Оставите коментар на Лавров о санкцијама

* Обавезна поља