Гост нове епизоде емисије „РасПравда“, чији је уредник и водитељ Миодраг Зарковић, био је руски геополитички аналитичар и директор администрације Евроазијског покрета из Москве Леонид Савин. Савин је говорио о геополитичкој ситуацији у свету, украјинској кризи, политичкој ситуацији у Русији, односима Русије и Србије, Путиновом односу према председнику Вучићу и другим актуелним темама.

– Србија пре свега треба да затражи веће руско присуство, и да се спрема да узме Косово назад јер ће се створити околности за то. Погледајте, пре пет година нико у Русији не би ни помислио да Крим може поново да буде руски, али су одређене украјинске групе, подржане од стране САД и Запада, на основу својих погрешних идеја створиле погодну ситуацију. Зато мислим да Срби морају да буду спремни – рекао је Савин коментаришући могућа решења за Косово и Метохију.

Коментаришући могућност да Србија призна нелегалну независност Косова, Савин је рекао да би то довело Русију у незгодан положај.

– Ако Србија хоће да призна Косово, то ће Русију довести пред веома тежак избор. Јер, Русија званично заступа политику немешања, па ако то буде званична позиција Србије, зашто би се Русија противила таквој одлуци? – упитао је он.

Савин је објаснио да се у српским медијима ствара погрешна слика о односима Путина и Вучића и да мисли да Путин нема велико поверење у председника Србије.

Савин је боравио неколико дана у Београду поводом оснивања српског представништва Евроазијског покрета. Савин је, уз Александра Дугина, аутор књиге „Мрежни ратови”, а америчком неоружаном рату против других држава, која је доживела велики успех у Србији. Taкође се у Србији може набавити и Савинова књига „Од шерифа до терористе”.


Извор: Правда/Стање ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Леонид Савин – Путин нема велико поверење у Вучића (видео)

* Обавезна поља