andrija-mandic22Политика издаје виталних националних интереса јесте политика биједника, оцијенио је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, коментаришући најављени долазак Хашима Тачија у Подгорицу 15. јануара и његов сусрет са црногорским премијером Милом Ђукановићем. Мандић је за „Дан” истакао да Ђукановићу такву политику традиционална Црна Гора и српски народ никада неће опростити.

„Политика издаје има своју логику и она се на крају завршава, по правилу, срамним јавним чиновима, као што ће бити и овај средином јануара. Мило Ђукановић, предсједник Владе Црне Горе, човјек је који је на власт дошао на косовском таласу, подржавајући Србе у њиховој борби да буду равноправни грађани аутономне покрајине Косова и Метохије. Завриједио је тада да народ Црне Горе изађе масовно на улице, смијени старо комунистичко руководство, и устоличи комунистички подмладак, од којих је један од најважнијих људи био управо садашњи премијер Црне Горе који сада прима Хашима Тачија, потпредсједника Владе Косова, лидера ОВК, борца за независност Косова, човјека за кога се тврди да је лично наређивао, а неки иду и даље даје и сам извршавао најтеже злочине према Србима и Црногорцима на Косову“, казао је Мандић.

Он је рекао да ће Ђукановић у нашим историјским уџбеницима бити смјештен на истим страницама на којима је и Вук Бранковић.

„Вјерујем да читаоци „Дана” могу замислити колико је биједан, жалостан и јадан положај у коме данас мора да буде Мило Ђукановић да се смјешка, лупка по леђима и у суштини, улизује се Хашиму Тачију, који у својој политици, националном увјерењу и борби за свој народ ништа није промијенио, а Ђукановић јесте све. Сигуран сам да ће управо због политике према Косову и Метохији, и издаје у великом одбрамбеном рату 1999. године, Мило Ђукановић бити смјештен у нашим историјским уџбеницима на истим оним страницама гдје се налази и Вук Бранковић, и слични Вуку, као и Мило“, сматра Мандић.

Лидер Нове српске демократије оцијенио је да је долазак Тачија у суштини и тријумф политике косовских Албанаца.

„Он долази намјерно да би био примљен са свим државним почастима од баш оних који су све што имају у животу, и сам значај који су завриједили појављивањем на политичкој сцени, остварили у суштини борећи се на почетку својих политичких каријера за права Срба и Црногораца на Косову и Метохији. Можете слободно очекивати да ако ови који данас дочекују Тачија буду на власти и у будућности, а крене се, рецимо, у реализацију пројекта „Велике Албаније”, који укључује и источна рубна подручја Црне Горе, да ће они свакако све урадити да помогну и том пројекту као што су помогли „независном“ Косову. Само под условом да ако би у оном другом дијелу Црне Горе, који остаје изван састава „Велике Албаније”, они и даље некако могли да сачувају неограничену власт“, оцијенио је Мандић.

taci-milo

Како је нагласио, политика издаје виталних националних интереса јесте политика биједника који можда и супротно породичном и националном васпитању морају да учествују, и да се том улогом у суштини иживљавају чак и над самим собом.

Планирана посјета Улцињу и Тузима

Према програму посјете Хашима Тачија Подгорици, он ће у четвртак 15. јануара доћи у Црну Гору из Албаније, преко граничног прелаза Божај. Тачија ће дочекати делегација Црне Горе на челу са Жељком Перовићем, генералним директором за билатералне послове у Министарству вањских послова, а колона возила у којој ће бити бивши лидер ОВК проћи ће кроз Тузи.

У вили „Горица”, 15. јануара планирана је вечера за косовску делегацију, док је за 16. јануар ујутру најављен сусрет Тачија и шефа дипломатије Игора Лукшића, након чега ће бити приређени пријем и конференција за штампу. Тачи ће потом разговарати са премијером Милом Ђукановићем, челником парламента Ранком Кривокапићем и предсједником државе Филипом Вујановићем.

У поподневним сатима 16. јануара, Тачи ће посјетити Улцињ, гдје ће се састати са локалним званичницима, а у Албанију се враћа преко Сукобина.


Извор: Д а н

Коментари

Један коментар на Мандић о посети Тачија Подгорици

Оставите коментар

Оставите коментар на Мандић о посети Тачија Подгорици

* Обавезна поља