ruski lovacНа крајњем истоку Русије 19. септембра су почеле велике војне вежбе „Восток-2014“, саопштила је Управа за информисање Министарства одбране Русије.

У вежбама учествовује укупно око 100 хиљада војника, хиљаду и по тенкова, 120 авиона, пет хиљада различитих артиљеријских оруђа и ракетних система, војне и специјалне технике, као и 70 бродова. Вежбе ће трајати до 25. септембра.

Претходно је у Источном војном округу Русије спроведена изненадна провера борбене готовости током које су неке јединице извеле маршеве на растојања већа од четири хиљаде километара.

Јединице које су учествовале у изненадној провери борбене готовости у Источном војном округу заузеле су потом „полазне положаје“ у армијским школским центрима, на полигонима и аеродромима и спремиле се за стратешке војне вежбе „Восток-2014“ које ће су обухватиле више од 20 копнених, морских и авио-полигона Источног војног округа – од Анадира до Владивостока.

Током вежби биће изведена гађања из оперативно-тактичких ракетних система (прелазни степен између тактичких и стратешких ракетних система), крстарећим ракетама са копна, мора и ваздуха.

Више јединица Оружаних снага Руске Федерације биће пребачено из западних Русије на Далеки исток Русије (више од шест хиљада километара).

Маневри „Восток-2014″ су прилика и за „уходавање“ функционисања војне логистике. Већ је израчунато да током њиховог трајања бити превезено 10.000 тона ракета, муниције, хране и горива.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Маневри „Восток 2014“ пуна провера борбене готовости

* Обавезна поља