Mari le penМОСКВА – Француска влада налази се под великим утицајем САД, које су имале значајну улогу у увођењу санкција Европске уније Русији.

То је изјавила у Москви председница француске екстремно десничарске странке Национални фронт Марин Ле Пен након састанка са председником Државне думе Сергејем Наришкином.

Ле Пенова је рекла да су она и Наришкин, на састанку одржаном иза затворених врата, разговарали о низу тема укључујући „кризу у Украјини, погоршање ситуације у вези са (екстремистичком) групом Исламска држава, опасност од терористичких напада и финансијску ситуацију у свету“.

Председница Националног фронта, која се са Наришкином последњи пут састала у априлу прошле године, изразила је задовољство због редовне размене мишљења о значајним темама.

Наришкин је на састанку честитао Ле Пеновој победу њене странке на изборима за Европски парламент у мају прошле године.

Председник Државне думе је рекао да реформе које је спровела Ле Пенова на партији чији је оснивач њен отац, „одговарају времену и духу модерне Француске“, објављено је на сајту руског парламента.

Државна дума, доњи дом руског парламента, најавио је у понедељак састанак двоје политичара на свом веб сајту, наводећи иницијално да ће он бити приказан уживо на телевизији, али су новинари касније искључени, навео је АФП.

Партија Ле Пенове нашла се у новембру на удару критика француских медија због зајма од девет милиона евра узетог код једне руске банке.

Од како је преузела вођство над Националним фронтом 2001, од свог оца Жан-Марија, Ле Пенова је настојала да странку учини прихватљивијом варијантом за већинско бирачко тело.

Статегија је помогла да та странка заузме прво место на изборима за Европски парламент у Француској прошле године и узме четвртину гласова бирача у првом кругу локалних избора у марту.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Мари ле Пен у Москви

* Обавезна поља