dragan-markovic-BIA-1БЕОГРАД – Заменик Декретора Безбедносно информативне агенције (БИА) Драган Марковић најавио је да ће сутра 31. марта поднети захтев директору БИА да га разреши те функције, сазнаје „Блиц“.

Марковић је, у писму упућеном листу Курир, које је доставио и другим медијима, негирао све тврдње из текста у том листу, везане за умешаност у случај директора Инспекције рада Драгољуба Пеураче, ухапшеног због примања мита.

„У вези са свим изнетим у јавности у последњих неколико дана, тврдим да је све што сте написали о мени у том периоду неистина, која грубо нарушава мој углед и углед моје породице. Радећи у органима безбедности више од двадесет година и поступајући све то време на савестан и одговоран начин, не желим да изнете неистине утичу на углед Безбедносно-информативне агенције и да се ствара утисак да са позиције заменика директора БИА утичем на истрагу против Драгољубе Пеураче или било коју другу истрагу. У том смислу, у понедељак 31. марта 2014. године поднећу захтев директору БИА да ме разреши функције заменика директора БИА“.“, образложио је Марковић своју оставку.

Марковић је подсетио да се одазвао усменом позиву на разговор у својству грађанина у Управи криминалистичке полиције (УКП) и добровољно пристао на полиграфско тестирање, а да је, приликом читања питања која су била унапред спремљена, констатовао да су она превише уопштена.

Питања за полиграфско тестирање су се, објаснио је Марковић, односила на информације већ изнете у јавности у вези са хапшењем Пеураче, а чињеница да су познати неки детаљи из истраге, „указује да су питања била срочена на сугестиван начин“.

„Након извршеног полиграфског тестирања предочено ми је да сам негативно реаговао на нека питања, те сам у том смислу инспектору УКП предложио да се конкретизују питања која се односе сам предмет извршења кривичног дела. Након извршених консултација са претпостављеним старешином, тај инспектор је рекао да за тим нема потребе“, тврди Марковић.


Извор: Блиц, ФоНет

Оставите коментар

Оставите коментар на Марковић подноси оставку

* Обавезна поља