medojevicПОДГОРИЦА — Постоји велика вероватноћа да ће новац нарко-клана Дарка Шарића бити опран куповином имовине КАП-а, каже посланик ДФ Небојша Медојевић, преносе Вијести.

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић изјавио је да би Агенција за националну безбедност, Тужилаштво и Агенција за прање новца требало да контролишу порекло новца компанија које су доставиле понуде за куповину имовине Комбината алуминијума Подгорица (КАП), јер сматра да је то начин да се „опер новац“ наркоклана Дарка Шарића.

Медојевић је рекао да „постоји велика вероватноћа да ће новац нарко-клана Дарка Шарића бити опран куповином имовине КАП“, пишу подгоричке Вијести.

„Потребно је да стечајни судија пре него што донесе одлуку консултује АНБ и да тражи безбедносну проверу свих инвеститора да би се избегла ситуација да се најзначајнији привредни субјект у Црној Гори преузме парама организованог криминала“, рекао је Медојевић.

Иначе, за куповину КАП дате су четири понуде.

Компанија „Унипром“ бизнисмена Веселина Пејовића понудила је 28,5 милиона евра за сву имовину КАП-а, осим за базен црвеног муља и депоније катодног отпада.

Компанија „Политропус Алтернативе“, Украјинца Романа Денковича понудила је 450.000 евра за део имовине Комбината.

„Гет Салес ЛТД“ Лондон понудио је укупно 5.100 евра, али обећавају 700 милиона евра инвестиција.

Компанија „Алемани трејд“ из Београда понудила је за део имовине КАП-а 178.200 евра, односно за куповину 22 вагона.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Медојевић о куповини КАП-а

* Обавезна поља