Дан када нас је напустио друг Тито био је ко и сваки други дан, сви су се по 38. пут питали: да ли се друг Тито сада налази на неком бољем, на неком лепшем месту, али су онда медији јавили да нема да бринемо.

-Друг Тито се тренутно налази на једном бољем месту, у Турској, а већ за који дан иде на једно лепше место, у Русију – објавили су српски медији који дишу за врат највећем сину нашег народа, чија сличност са другом Титом је вероватна, али невероватна.

-Пљунути Тито! – цела нација била је фасцинирана околношћу да се председник Србије, јелте, на течном турском обратио почасној гардијској чети турске војске, којој се на такав начин, на течном турском, како су писали медији, од наших људи у историји својевремено обратио само друг Тито.

Прећутано је, међутим, да се на исти начин, на течном турском, почасној гарди пре четири године обратио и блаженопочивши Томислав Николић, који се једини од свих поменутих тренутно налази на једном бољем, на једном лепшем месту, у Потпуној Илегали, чији је главни град Бајчетина.

-Мерхаба, аскер! (Поздрав, војници!) – узвикнуо је председник Вучић, дакле, на малко течном, малко проточном турском пред почасном гардијском четом турске војске, а после је на састанку са турским привредницима дословно рекао: „Хоћемо ваше највеће присуство у Србији, желимо још већи долазак Турака“.

-Председниче, важно је само да не помешате говоре, па да се турским привредницима обратите са: „Мерхаба, аскер!“, а да турским војницима кажете: „Хоћемо ваше највеће присуство у Србији, желимо још већи долазак Турака“, јербо би то могло погрешно да се протумачи у нашој епској земљи посткосовског циклуса! – објаснили су председнику из његове приватне службе за фасцинирање домаћег бирачког тела.

Али, и да је председник помешао протоколарне говоре, вероватно би у појединим српским медијима било објављено да је председник почасни вод турске војске поздравио традиционалним поздравом: „Желимо још већи долазак Турака!“, којима се на такав начин, на течном турском, од наших људи у историји својевремено обратио само неки Бранковић, познат углавном по кашњењу на важне државне догађаје, особито бојеве.

Већ после два дана после спектакуларног освајања Анкаре, председник Вучић нашао се на једном њему много бољем, такорећи најлепшем месту, у Москви, где се на Дан победе обратио Бесмртном пуку традиционалним поздравом.

-Мерхаба, аскер! – узвикнуо је председник Вучић на одушевљење председника Вучића, али је одговор Бесмртног пука био некако млак, готово никакав.

-Председниче, то је за Турке, ово је за Русе! – додали су му из протокола цедуљче за Русију.

-С-300 се роди! – узвикнуо је председник Вучић после погледа у цедуљче.

-Ваистину се роди! – одговорио је Бесмртни пук на традиционални системски поздрав којим се по традицији тражи да нам браћа Руси испоруче систем С-300, како би Информер имао шта да објави на насловној страни.

Цела Србија, дакле, деценијама ишчекује систем С-300, који ће да реши све наше нагомилане проблеме, али он никако да дође, јер, како је у једној својој песми рекла Десанка Максимовић: „С-300 је леп само док се чека, док од себе само наговештај да“.

Потом су председнику Вучићу рекли да за потребе шетње „Бесмртни пук“ мора да набави урамљени портрет неког свог рођака, који је учествовао у Великом отаџбинском рату.

 

-Ко вам је овај симпатични трбоња? – питао је председник Путин када је угледао председника Вучића са урамљеним портретом професора доктора Војислава Шешеља.

-Мој кум и политички отац! – рекао је председник Србије. –

А је л’ учествовао у Великом отаџбинском рату? – питао је председник Путин.

-У Великом отаџбинском рату није, али је учествовао у Централној отаџбинској управи! – одговорио је председник Србије.

-Па је л’ има неки чин? питао је Путин.

-Има! Опуномоћени четнички војвода! – рекао је председник Србије, ианче дугогодишњи вршилац дужности заменика помоћника четничког војводе.

-Аааа, то не може, нађите неког рођака који није погинуо у форсирању села Јарак и који је био партизан – закључио је на крају Путин који нешто не мирише четнике, али, апсурдно, четници миришу њега.

Чак и успешно излечени четници! Такорећи излечени вршиоци дужности заменика помоћника четничког војводе који су са историјском дистанцом прешли у партизане.

Председника Вучића свуда у свету дочекују уз највеће државне почасти, што прија човеку који је већи део своје каријере доживљаван као једна од највећих државних пошасти.

У своје време, када неко види Александра Вучића, говорило се – пошаствован сам вашим присуством, али, ето, дошла су тако нека чудна времена када и четници постану вршиоци дужности заменика помоћника Тита. То јест самог себе.


Извор: Н - 1

Оставите коментар

Оставите коментар на Мерхаба, аскер!

* Обавезна поља