Влада Црне Горе навикла је да се користи незаконитостима, да манипулише грађанима најављујући нештошто се на ниједан црногорским прописима одређен начин не може десити.

Таквим маниром најављује и могућност одлагања примјене Закона о слободи вјероисповјести, очигледно као пробни балон, који Влада размишља да предложи као алтернативно рјешење већ извјесне и очигледне кризе на свим нивоима у Црној Гори. Рјешење које је планирала да понуди Влада Црне Горе подсјећа на причање бајки дјеци предшколског узраста која у њих већ, у приличном дијелу, не вјерују.

Влада Црне Горе нема Уставну могућност да суспендује или одлаже примјену било ког закона, па ни Закона о слободи вјероисповјести, будући да је влада извршни а не законодавни орган власти. Сва надлежност заодлучивање о примјени или не примјени закона је на Скупштини Црне Горе, која може одложити примјену закона кроз усвајање измјена и допуна закона или кроз доношење новог закона, док Влада са тим не може имати никакв евезе.

Овакво уређење уставно-правног поретка Црне Горе учи се на другој години правног факултета, у оквирупредмета уставно право, а знање о њему представља азбуку свих правника, па ипремијера Душка Марковића, који је дипломирани правник, а ком је до танчина јасно које су његове надлежности и могућности као премијера Црне Горе на утицај примјене или непримјене билоког закона, уколико је господин Марковић полагао уставно право и уколико није изгубио из вида одредбе уставног права Црне Горе, будући да је Правни факултет завршио и уставно право учио у Крагујевцу, дакле Републици Србији.

Ријеч је о још једном покушају Владе Црне Горе да превари на ситно, да покуша да се извуче из пат позиције у коју је сама себе, предлогом Закона о слободи вјероисповјести, довела.

Господине Марковићу не заваравајте се, црногорски народ не насиједа на ваше подвале.

Закон о слободи вјероисповјести мора бити повучен из правног поретка Црне Горе доношењем закона којим се овај закон проглашава неважећим, или законом о измјенама и допунама овог закона којима се његове скандалозне одредбе мијењају, а након тога ви из ДПС се морате повући из уставно-правног поретка ове државе ако желите да се народ повуче са улица.

Да би Црна Гора била слободна мора пасти и Закон и режим.

Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Милачић – Мора пасти и Закон и режим!

* Обавезна поља