Mladenovic-Milica RakicБЕОГРАД – Венац на гроб Милице Ракић, на Батајничком гробљу, положили су данас заменик градоначелника Андреја Младеновић и члан Градског већа Раденко Дурковић.

Сваки 24. март је дан туге и болних сећања на почетак бомбардовања НАТО пакта Савезне Републике Југославије, истакао је Младеновић.

– Град Београд сваке године на овај дан одаје почаст Милици Ракић, трогодишњој девојчици која је симбол свих невиних жртава. Опростили јесмо, али не смемо да заборавимо велики злочин који се десио нашој земљи и нашем народу. Обновљени су путеви, болнице, мостови, неке зграде још нису, али оно што не можемо да вратимо, то су људски животи. Они су заувек изгубљени – рекао је Младеновић.

Он је нагласио да је ово велика опомена за читав свет да се нигде и никад више не понове оваква страдања.

Осим гроба мале Милице, Андрија Младеновић положио је данас и венац на Спомен-обележје „Зашто“ у Ташмајданском парку.

Младеновић је рекао да и после 16 година ране и ожиљци још постоје и да се није и не сме заборавити све што се дешавало 1999. године.

– Бомбардовање зграде РТС-а и убиство 16 радника, који су само радили свој посао, акција је која је ушла у историју као симбол како је НАТО бомбардовао нашу земљу – рекао је Младеновић поводом годишњице бомбардовања.

Венце су положили чланови породица и пријатељи настрадалих радника РТС-а, представници те телевизије и новинских удружења, као и представници државних и градских институција.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Милица Ракић као симбол невиних жртава

* Обавезна поља