Milo-Đukanović11Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је, поводом Дана независности Републике Косово, честитку председнику Владе те земље Иси Мустафи, преносе подгоричке „Вијести“.

– Косово је током осам година од стицања независности уложило велике реформске напоре, што је потврђено и потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ. Сигуран сам да ће ваша земља на том путу, уз пуну посвећеност регионалној сарадњи, наставити да буде конструктиван партнер и поуздан сусед. У тим напорима свакако можете рачунати на подршку и помоћ Црне Горе, посебно када су у питању наша искуства у преговарачком процесу са ЕУ, и испуњавању обавеза за пуноправно чланство у НАТО. Наш заједнички интерес је да стварамо додатне услове за јачање економске и укупне сарадње наших пријатељских земаља – наведено је у честитки Ђукановића.

Ђукановић је, како преносе „Вијести“, упутио позив Мустафи да током године, у којој Црна Гора обележава десетогодишњицу од обнове независности посети ту земљу.

Ђукановић је и литванском премијеру Алгирдасу Буткевичиусу упутио честитку поводом Дана независности Литваније у своје и у име Владе Црне Горе.

Оставите коментар

Оставите коментар на Мило честитао Косову проглашење независности

* Обавезна поља