Министар унутрашњих послова Црне Горе Мелвудин Нухоџић изјавио је на данашњој сједници републичког Парламента да не постоји, нити је постојала, никаква забрана уласка за Матију Бећковића, Александра Раковића, Чедомира Антића и Дејана Мировића у Црну Гору.

Он је то саопштио одговорајући на питање посланика партије Демократски фронт Јована Вучуровића. „Постојала је једна негативна безбједносона процјена о једном лицу, али више није ни њему забрањен улазак у Црну Гору. У полицији не постоји никакав списак непожељних особа“, био је категоричан Нухоџић.

Подсетимо, почетком новембра 2017. године домаћи медији су објавили да је поменутим српским интелектуалцима забрањен улазак у Црну Гору и то због прославе 100 година уједињења Србије и Црне Горе и годишњице Подгоричке скупштине. Од тада, поменути српски интелектуалци нису долазили у Црну Гору, јер су мислили да им је забрањен улазак. Ту информацију раније је потврдио и црногорски премијер Душко Марковић.

МИРОВИЋ: СКАНДАЛОЗНЕ НИСТИНЕ

„Поводом скандалонзног, неистинитог и примитивног одговора министра Нунхоџића на питање посланика Вучуровића о забрани четворици интелектуалаца да уђу у Црну Гору, желим да обавестим јавност да ми је у фебруару 2019. одбијена жалба од стране МУП ЦГ поводом забране уласка или враћања са граничног прелаза Добраково у децембру 2018. године када сам намеравао да посетим мајку и брата у мом родном Улцињу”, саопштио је Дејан Мировић.

Очигледно је да је министар прихватио манир изношења примитивних неистина попут његовог шефа Мила Ђукановића, зарад сакривања истине или примене казнених мера против интелектуалаца који нису никада позивали на насиље или промену уставног поретка.

„Наравно, Ђукановић и његов полтрон Нухоџић примењу другачији метод према криминалцима у региону тако да нисам изненађен оваким понашањем човека који би требало да чува правни систем од оних људи који крше закон а не од интелектуалаца који имају право на свој став у складу са чланом 10 Европске конвенције који гарантује слободу изражавања. Или се можда моја права кривица налази у констатацији да опскурни режим у Подгорици има бројне пријатеље и несразмерну моћ у Београду? У супротном МУП не би одбио моју жалбу у фебруару. Управни суд не би ћутао поводом моје тужбе већ 5 месеци. На овакав закључак указује и чињеница да нисам био предвиђен да говорим на обележавању Подгоричке скупштине“, пише Мировић.

Поводом изјаве министра полиције Нухоџића реаговао је и др Александар Раковић.

„Поводом бесмислица црногорског министра полиције Нухоџића да нама четворици српских интелектуалаца никада није био забрањен улазак у Црну Гору, наглашавам да је Гојку Раичевићу списак са наша четири имена (Матија Бећковић, Чедомир Антић, Дејан Мировић, Александар Раковић) показао црногорски гранични полицајац 30. октобра 2018. Председник Србије Александар Вучић је потом у обраћању јавности казао да је црногорска полиција усмено потврдила српској полицији да је нама четворици забрањен улазак у Црну Гору“, тврди Раковић.

Он додаје да је Дејану Мировићу улазак у Црну Гору био физички онемогућен у децембру 2018.

„И сада смо коначно чули, од Нухоџића, да нам је забрану уласка у Црну Гору одредила озлоглашена Агенција за националну безбедност. Иначе, баш ме брига за забрану уласка у Црну Гору, осим у позитивном смислу – јер ми је обогаћена биографија. На крају само да поручим двојкашу Ђукановићу и његовом Нухоџићу. Ујединићемо српске земље и ослободићемо српско море“, закључио је др Раковић.


Извор: ИН4С

Оставите коментар

Оставите коментар на Министар Нухоџић и „примитивне неистине“

* Обавезна поља