Када је на годишњицу НАТО бомбардовања рекао: „Србију нико не може да уништи, ма колико се трудио“, председник Вучић је показао да је човек који се колико-толико труди.

Труди се ево већ скоро 26 година од када је као осиромашени студент права ушао у политику, а сада је коначно постао обогаћени председник. Нарочито обогаћен духом.

И нема ту неког нарочитог система у његовој специфичној џумбус политици: од када га је Бил Клинтон очински тапшао по рамену док је председник Вучић седео на сесији његове фондације и на ивици суза признао да је грешан, ту се пореметила свака логика, а поремећена логика је наука о логотипу Српске напредне странке.

Мада би по логици гласача СНС најлогичније било да Клинтон седи на сесији приватне фондације Александра Вучића, а да га Вучић тапше по рамену док Клинтон на ивици суза признаје да је грешан.

Кад неко пред Клинтоном призна да је грешан, а не пита Клинтона да ли је и он малчице грешио, тај ваљда и није нека особа која би требало да се бави НАТО бомбардовањем и последицама 19 година после. Али то пали код српског народа, јер, ко у оном вицу – шта зна дете шта је 200 кила?

– Радим све што воли народ, што воли Запад и што воли Исток! – девиза је српског председника кога је Клинтон тешио, Блер саветовао а Шредер му дувао у рођенданске свећице, па је на крају решио да истражи давнашње спекулације о богатом наслеђу осиромашеног уранијума који је по Србији падао захваљујући, поред осталог, Шредеру, Блеру, Клинтону и њему.

Вучић је, додуше, био једна мала карика политичког концепта сублимираног у реплици: „Неки ће да погинете, а неки ћемо да се вратимо“.

– Пази стварно, сви су вратили, председник одржава обећања! – помислио је просечан љубитељ СНС када је 12 година после рата са НАТО пактом угледао ђутуре све те ликове из осиромашених деведесетих како се међусобно тапшу по раменима. Изгледају никад боље, као да зраче.

Тако да Комисија за утврђивање последица бомбардовања може да донесе следеће закључке у складу са својим мандатом:

1. Осиромашени Клинтон није утицао на здравље српског народа, само је мало озрачио председника Вучића док га је тапшао по рамену, али председник је спреман да буде озрачен у име свих нас.

2. Осиромашени Блер није утицао на здравље српског народа, само је мало озрачио председника Вучић док му је био саветник, јер кад имаш саветника мораш да га држиш у близини.

3. Осиромашени Шредер није утицао на здравље српског народа, само је мало озрачио рођенданску торту СНС док су скупа певали ону песму Воје Жанетића: „Данас нам је дивно дно“, која се традиционално пева на рођендан СНС.

4. Осиромашени Вулин није утицао на здравље српског народа, али је веома утицао на своје здравље, бар тако изгледа кад га посматраш дуже од два минута.

5. Једино забрињава што су у Србији појавиле неке чудне муве, зване „клинтонке“, којих је сваког дана све више.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Муве „клинтонке“ и осиромашени председник

* Обавезна поља