mitropolit_amfilohijeПОДГОРИЦА – Митрополит Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори Амфилохије рекао је данас да је недавно одржана Парада поноса у Подгорици „загадила“ тај град.

„Божија деца могу бити само они који се чувају сваког греха, видљивог и невидљивог, па и оног који је ових дана загадио овај град“, казао је Амфилохије на крају литије улицама Подгорице, која је представљена као литија „за црногорску част, образ, светињу брака и рађање деце“.

Литија у којој је учествовало неколико хиљада људи, суштински, организована је као својеврсни протест због Параде поноса која је у Подгорици организована 20. октобра.

После те манифестације, Амфилохије је рекао да је тиме Црна Гора „обешчашћена“ и да Подгорици треба „вратити част“. Митрополит СПЦ данас је, такође, позвао мајке да се, како је рекао, клоне чедоморства.

„Без деце мртав је храм, мртва је земља, мртав је народ . А да би било све више деце, онда нека Бог уразуми и просветли и сваку мајку од чедоморства“, рекао је Амфилохије на крају данашње литије у Подгорици.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на На анти-геј литији хиљаде људи

* Обавезна поља