Народна странка оценила је данас да је постављење Милана Радојичића за потпредседника Српске листе „наставак политике јачања криминалних структура на Косову коју води председник Србије Александар Вучић“ али и „још један Вучићев потез ка столици за Косово у УН“.

Наводећи да је Радојичић „човек из сенке, који је до сада био неформални центар моћи из којег су се водили Вучићеви приватни и државни послови у Косовској Митровици и на целом Косову“, Народна странка је оценила да се „чак и чланови СНС-а искрено стиде што са човеком кога на северу Косова зову ‘краљ Милан’ и доживљавају као криминалца, деле политичку партију“.

„Постављење Радојичића је и пут за отварање сценарија у коме ће, када управо због оваквих потеза ситуација на Косову ескалира, Вучић свој пристанак да Косово добије столицу у УН приказати градјанима Србије као изнудјено средство да спречи рат и заштити Србе, а не безусловну капитулацију његове политике“, стоји у саопштењу.

Народна странка је навела и да су Радојичић „и његов кум Звонко Веселиновић и до сада имали стварну власт на северу Косова, где владају криминалне банде које блиско сарадјују са албанским криминалцима и које своје операције несметано шире и по централној Србији, уз дозволу власти у Београду“.

Та партија је најавила да ће преко својих посланика у Скупштини Србије затражити одржавање седнице парламента посевећене Косову и Метохији како би спречила „Вучићев план да обезебеди Косову столицу у УН на путу до коначне предаје Косова“.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Народна странка о Милану Радојичићу у Српској листи

* Обавезна поља