mspsrbijeБЕОГРАД — Министарство спољних послова Србије саопштило да твитом портпаролке НАТО „Nato just do it“, исказано непоштовање према српским жртвама НАТО бомбардовања.

Министарство спољних послова Србије саопштило је да је одлуком портпаролке НАТО-а да на свој налог на Твитеру постави слоган „НАТО, уради то“, исказано непоштовање према српским жртвама НАТО бомбардовања и да такви поступци не доприносе сарадњи Србије и Алијансе.

На дан када се обележава 15. годишњица почетка бомбардовања, портпаролка НАТО-а Оана Лунгеску је ретвитовала слоган „НАТО, уради то“, који је претходно поставила „косовска министарка за европске интеграције“ Вљора Читаку.

„Косовска министарка“ је на свом налогу јутрос поставила преправљени рекламни слоган са поруком „Просто то уради“ у коме је име произвођача патика Најк замењено са НАТО.

У саопштењу министарства је наведено да је у вези са поступком портпарола НАТО-а да на свом званичном налогу на Твитеру пренесе став представника привремених иниституција у Приштини, а поводом годишњице почетка НАТО бомбардовања, који је уједно и Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања, помоћник министра спољних послова за безбедносну политику Миомир Удовички разговарао са шефом војне канцеларије за везу НАТО-а у Београду.

Дипломатски представници Србије у Бриселу такође су разговарали са надлежним представницима НАТО-а.

„Том приликом указано је да овакви поступци исказују непоштовање према српским жртвама НАТО бомбардовања, као и да не доприносе сарадњи између Србије и НАТО која се реализује кроз НАТО програм Партнерство за мир“, наведено је у саопштењу министарства.

___________________________________

БРИСЕЛ – Портпаролка НАТО Оана Лунгеску ретвитовала је слоган „Нато џаст ду ит“ који је поставила „косовска министарка за европске интеграције“ Вљора Читаку.

Читаку је на свом налогу јутрос поставила преправљени рекламни слоган са поруком „Просто то уради“ у коме је име произвођача патика Најк замењено са НАТО.

Мајице кућне радиности са овим слоганом су биле популарне на Косову уочи почетка бомбардовања чија је 15- годишњица данас.

Читаку је на твитеру јуче на енглеском написала: „Пре 15 година НАТО је интервенисао како би зауставио геноцид на Косову. Никад нећемо заборавити“, што је Лунгеску убрзо ретвитовала.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на „NATO just do it“ и реакције

* Обавезна поља