marko-jaksic 1БЕОГРАД – Посланик ДСС Марко Јакшић оценио да је одлука градоначелника Косовске Митровице Крстимира Пантића да не положи заклетву, пружила шансу Србима да се боре.

„Та одлука иде у прилог Србима и српској страни и још једном показује да је политика коју води (Александар) Вучић према КиМ неискрена и да штети државним и националним интересима Србије. Цела политика је поразна и пуца свуда и на сваком месту“, рекао је Јакшић агенцији Бета.

Према његовим речима, Пантић је схватио да локални избори на Косову нису били статусно неутрални.

„Поступак Крстимира Пантића је дао и пружио шансу и могућност Србима да се даље боре за опстанак на КиМ“, рекао је Јакшић и оценио да Београд, односно Скупштина Србије треба да распише изборе, а не „председница“ Косова Атифете Јахјага.

„Очекује се да поново Атифете Јахјага уместо Скупштине Србије распише изборе, а ако их она распише, мислим да Срби неће изаћи на изборе и да су сви схватили да је велика превара почињена 3. и 17. новембра. Ово сада Србима даје шансу да опстану на КиМ“, додао је Јакшић.

Пантић је у суботу поднео неопозиву оставку на место заменика директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије и оценио да су локални избори на Косову били „велика превара од стране међународне заједнице“.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Неискреност Вучићеве политике према КиМ

* Обавезна поља