kostunica3БЕОГРАД – Председник Демократске Странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница рекао је данас да би српски народ неизласком на локалне изборе на Косову послао јасну поруку садашњој, али и свакој будућој власти у Србији, да се узалуд одриче свог народа, „јер се народ никада неће одрећи Србије“.

Неизласком на изборе показаћете да сте грађани Србије и да за вас постоје само они избори које распише Скупштина Србије, рекао је Коштуница на скупу ДСС у Београду.

Коштуница је нагласио да српски народ на Косову и Метохији заправо одлучује да ли припада држави Србији или „добровљно одлучује да се потчини лажној држави Косово“.

„Лажни локални избори које је за 3. новембар расписала лажна председница, на основу лажних закона лажне државе Косово, представљају одсудни, ако не и завршни чин у покушају да се отме Косово од Србије, а главни саучесник и помагач Бриселу и Приштини у организовању лажних избора је, нажалост, садашња власт у Београду“, рекао је Коштуница.

Одговор српског народа на Косову и Метохији на то треба да гласи да „Србин не излази на антисрпске изборе“.

„На српском народу на Косову и Метохији је тешко историјско бреме да буде последњи бедем одбране Србије“, поручио је Коштуница.

Он је рекао да садашња власт покушава да обмане Србе на КиМ да ће добити заједницу српских општина, али да при том не каже где се та заједница налази – у Србији или у држави Косово.

„Ваша будућност, али и будућност Србије је у вашим рукама. Одбацивањем лажних избора ви бирате Србију и ми се у ваш избор уздамо“, рекао је Коштуница.

Академик Матија Бећковић је навео да је ово први случај да једна држава у 21. веку приморава своје грађане да изађе на изборе друге државе коју сама не признаје.

„Приморава их да уђу у жицу како би били слободнији, да се одрекну своје земље да би им било боље у туђој, да оду у тамнице како би се лакше борили за своја права и слободе“, рекао је Бећковић и оценио да су ти избори противуставни.

Посланик ДСС са Косова Марко Јакшић оценио је да су локални избори на Косову највећа „национална брука и срамота Србије“ и додао да ће расељени Срби са Косова – ако буду гласали на тим изборима – гласати да се никада не врате на Косово.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Неизлазак на изборе – брана од самоуништења

* Обавезна поља