aleksandar-vucic-TanjugПатриотски блок КиМ – Саопштење за јавност

Представа председника Владе Србије о одбрани језера Газиводе је неозбиљна, делује шарлатански јер Александар Вучић никако да научи да се језеро Газиводе налази искључиво на територији општине Зубин Поток а не на територији општине Србица што је доказ његове свађе са елементарном географијом.

Уосталом, 1979. године потапањем села отишло је 10.000 Срба са простора Ибарског колашина а ни један Шиптар из разумљивог разлога јер језеро није на територији општине Србица него на теритроији општине Зубин Поток.

Али то није једино незнање које председник показује када решава овај проблем. Хидросистем Газиводе изграђен је искључиво средствима Владе Србије чија је цена веше стотина милиона евра и сви узети кредити су враћени Лондонском и Париском клубу.

Председник Владе Србије не зна да без воде са акумулације језера Газиводе не могу да раде термоелектране у Обилићу нити могу да се граде нове, зашта је посебно заинтересована Савезна Република Немачка. То и објашњава стално присуство немачког КФОР-а на територији општине Зубин Поток чија је сврха да за потребе Приштине стави контролу над овом акумулацијом. Председник сигурно и не зна да без воде са језера Газиводе Приштина би била жедна, јер су воде грачаничког језера недовољне за снабдевање главног града Косова и Метохије.

Ако све ово не зна, питање је како ће да одбрани хидросистем Ибар-Лепенац (језеро Газиводе).

Када је у питању Заједница српских општина на чему председник Владе инсистира, пре ће он да одлети на Марс него што ће добити Заједницу са степеном власти коју он прижељкује.

Може добити, али само такву чија ће овлашћења бити у рангу риболовачког савеза. Иначе најављеном променом Устава чији је основни циљ укидање преабмуле да је Косово и Метохија део Србије председник ће се рашити свих брига везаних за јужну српску покрајину. Бриселским споразумом он је Косово још пре две године отписао а новим Уставом ће то да верификује. Тиме ће његов пут ка Европској Унији бити широм отворен. Још да среди Сашу Јанковића, који му напада брата Андреја, онда више стварно никаквих препрека неће бити на евро-унијатској траси.

Принцип – територију за Европску Унију – власт у потпуности остварује.

У Косовској Митровици
08.05.2015. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а
др Ненад Којић

СРПСКЕ ДВЕРИ
Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности
“Григорије Степанович Шчербина”- К. М.
председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије
“Стара Србија” – Грачаница
председник Златибор Ђорђевић


Извор: Србски ФБРепортер

Оставите коментар

Оставите коментар на Неозбиљна представа премијера

* Обавезна поља