toma kirbiБЕОГРАД – Председник Републике Србије Томислав Николић истакао је у разговору са амбасадором САД Мајклом Кирбијем да Србија има храбро и одважно руководство које се отворено хвата у коштац са проблемима што грађани препознају.

„Кроз борбу против корупције, предузимање мера за стабилизацију економије, решавање проблема Косова и Метохије, унапређење имиџа Србије, успостављање искрених односа у региону, држава је за кратко време остварила завидне резултате, „оценио је Николић.

Против те борбе су екстремни појединци, или они који немају храбрости да се упусте у решавање тих проблема, рекао је председник, и додао да чак и поједини чиниоци у влади не могу да прате актуелну динамику која води бољитку Србије, саопштила је Служба председника за сарадњу с медијима.

Амбасадор Кирби је истакао храброст председника Николића да иде „главним, уместо споредним путем“ са визијом напретка Србије.

„Србија је важна држава региона и ми ценимо напредак на унапређењу односа Србије са суседима“, истакао је амбасадор Кирби.

Он је изразио очекивање да преговори са ЕУ отпочну у јануару, с обзиром на то да су, како је рекао, тимови за преговоре изванредно отпочели разговоре о поглављима 23 и 24, и да је Србија, упркос проблемима, одлучила да учествује на локалним изборима на Косову и Метохији.

Амбасадор Кирби је рекао да зна колико је Србија изложена притисцима са свих страна, али је изразио уверење да у САД има некога ко разуме те проблеме.

За Србију је веома важан европски пут и има подршку за све што чини на том путу, истакао је Кирби, додаје се у саопштењу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Николић и Кирби о руководству Србије

* Обавезна поља