tomislav-nikolic-knjigaБАЊАЛУКА – Председник Србије Томислав Николић изјавио је да је информисан да постоји план за рушење актуелне власти у Републици Српској кроз рушење власти председника Милорада Додика, оценивши да се ради о персонализацији проблема као својевремено у случају Слободана Милошевића.

„У великој мери, нажалост, дешава се оно што је коришћено у обрачуну са Србијом у случају Слободана Милошевића – персонализује се проблем па се каже – све ће бити добро ако оде Додик, а ништа неће да буде добро”, рекао је председник Николић у интервјуу за бањалучки РТРС, који ће у целости бити емитован вечерас.

Николић је рекао да је пажња Србије усмерена на Републику Српску без икакве жеље да се свађају са онима који „нису тај ентитет”.

За покушаје, како је рекао, уништавања Републике Српске сазнао је у разговорима са страним дипломатама, упозоривши да је угроженост Српске велика.

„Интерес, судбина и опстанак Републике Српске морају бити важнији од свега другог, без обзира ко је на власти”, рекао је председник Србије.

Николић је рекао да су му дипломате отворено рекле да се нешто дешава и да постоји тенденција да се Република Српска стави пред свршен чин – да прихвати апсолутно све што јој се буде сугерисало или ће њене надлежности и даље бити смањиване уз учешће Уставног суда БиХ.

Председник Србије упозорава да ништа неће бити како треба уколико опозициони политички блок не схвати да је угроженост Српске велика.

„Директиве за рушење Српске долазе из међународне заједнице, а спроводе се из Федерације БиХ”, рекао је Николић, преноси Танјуг.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Николић о плану за рушење Додика

* Обавезна поља