nikolic-erdogan-rioБЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић замрзао је учешће на трилатералним сусретима Србије, БиХ и Турске и очекује извињење Турске због скандала који је у Призрену направио председник Владе Турске Реџеп Тајип Ердоган, саопштено је из прес службе председника Србије.

„Преузимањем председничке функције, преузео сам и добре односе са Турском, које је успоставио мој претходник, бивши председник Србије. Трудио сам се да те односе претворим у искрено пријатељство два народа. Све време сам упозоравао председника Турске да, у најмању руку, није пристојно што турски званичници траже од других држава да признају „независност” Косова”, навео је Николић.

Председник Србије наглашава да је скандал који је у Призрену направио председник Владе Турске грубо и безобзирно рушење успостављених добрих и пријатељских односа, непоштовањем и грубим гажењем суверенитета Србије, ревидирањем историје.

Кемал Ататуркове идеје више нису идеје руководства Турске, додаје Николић и поручује:

„Очекујем да у Турској победи разум и да се Турска извини Србији због ове агресије без оружја.”

„До тада, као председник Србије, замрзавам своје учешће на трилатералним сусретима Србије, БиХ и Турске, зато што то није скуп ратнохушкачких земаља, већ демократских држава, које државнички разум води ка миру на Балкану”, закључио је председник Србије.

Амбасадор Турске: За сада немам коментар на одлуку Николића

БЕОГРАД – Амбасадор Турске у Београду Мехмет Кемал Бозај рекао је Танјугу да у овом моменту не може да коментарише одлуку председника Србије Томислава Николића да замрзне учешће на трилатералним сусретима са Турском.

„Управо сам чуо за ту одлуку председника Србије, о томе сада треба да обавестим Анкару и тренутно нисам у позицији да изнесем било какав коментар”, рекао је Бозај у телефонској изјави Танјугу.

Председник Николић замрзао је учешће на трилатералним сусретима Србије, БиХ и Турске и очекује извињење Турске због скандала који је у Призрену направио председник Владе Турске Реџеп Тајип Ердоган, саопштено је раније данас из Прес службе председника Србије.

Николић наглашава да је скандал који је у Призрену направио председник Владе Турске грубо и безобзирно рушење успостављених добрих и пријатељских односа, непоштовањем и грубим гажењем суверенитета Србије, ревидирањем историје.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Николић замрзао учешће у трилатерали

* Обавезна поља