sirijska vojskaДАМАСК – Нова значајна победа сиријске регуларне армије код Дамаска.

Земље које спонзоришу сиријске побуњенике послале су из Јордана помоћ њиховим опкољеним упориштима поред главног града Сирије. Не зна се колико је бројна била та формација, у којој су доминирали страни плаћеници, али сигурно није била мала јер су сиријски војни извориу објавили да су владине снаге успершно спречиле њен покушај пробоја кроз „појас безбедности“ око Дамаска и да је притом било убијено више од 1.000 њених припадника.

„Терористи су одбачени од Дамаска. Нису успели да продру у Источну Гуту. Битка је трајала 12 дана. Ималу су више од хиљаду убијених, уз верлике губитке у војној техници“ – прецизирао је исти војни извор и саопштио да снаге лојалне шефу државе Башару Асаду сада од њихових остатака чисте „поље боја“.

Овом победом је сиријска армија створила услове да крене у ликвидацију два озбиљна побуњеничка „џепа“ у предграђима Зибдин и Млиха. Уколико и то успешно „одради“, побуњеници више неће бити у стању да минобацачима туку делове Дамаска.

Иначе, побуњеници су само током нопвембра на главни град Сирије испалили 192 пројектила који су усмртили 60, а ранили 323 људи.

Истовремено су биле оштећене четири хришћанске цркве и један зид Омајадске џамије.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Нова победа сиријске војске

* Обавезна поља