Изјава његове светости српског патријарха Иринеја, да је сам Бог послао Александра Вучића да спасава Косово и Метохију, је необична и збуњујућа ако се погледа чињеницама у очи.

Његова светост српски патријарх Иринеј сигурно није добро информисан да је Александар Вучић поставио класичну границу између Косова и Метохије и остатка Србије, која се не разликује од државне границе Србије према Мађарској или Бугарској.

Српском патријарху није на знању да је садашњи председник Србије погасио скоро све институције српске државе на Косову и Метохији, као што су судство, полиција, цивилна заштита, и предао их сепаратистима у Приштини.

Највероватније да наследник Светог Саве на црквеном трону није обавештен да је Вучић сепаратистима омогућио посебан телефонски број што је одлика само суверених држава.

Такође је дозволио да самопроглашена република Косово постане чланица свих међународних спортских организација у свету.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да је српски патријарх доведен у заблуду када је позвао Србе да изађу на сепаратистичке изборе, јер тиме Срби легализују и легитимишу сепаратистичку товоревину. Патријарху сигурно није познато да су тако изабрани српски представници изгласали ратне злочинце на челне функције самопроглашене републике Косово. Рамуша Харадинја за председника владе а Хашима Тачија за председника републике.

За овако масивну издају српских националних и државних инетереса на Косову и Метохији зна и надлежни епископ рашко-призренски господин Теодосије. Управо због тога је и потписао заједно са осталим владикама апел за одбрану Косова и Метохије. Највероватније због географске удаљености постоји прекид комуникације између владике рашко-призренског и његове светости српског патријарха који због тога није упознат са тешком издајом Александра Вучића.

Народни пократ Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по ко зна који пут позива његову светост паријарха Иринеја да своје седиште премести из Београда у Пећку Патријаршију. Патријарху би онда многе ствари на Косову и Метохји биле и јасније и разумљивије.

Имајући све ово у виду, Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да је председник Републике Србије највећи издајник у историји српског народа, тако ће и да остане, јер у будућности сличан не може да се роди.


Извор: НП "Отаџбина"

Оставите коментар

Оставите коментар на НП „Отаџбина“ о збуњујућој изјави патријарха Иринеја

* Обавезна поља