stop-pederiПОДГОРИЦА — Учесници Параде срама у Подгорици, најављене за 20. октобар, окупиће се код хотела „Хилтон Црна Гора“, прошетаће до старе зграде владе и вратити на почетак.

За обезбеђење маршруте биће потребно најмање 1.500 полицајаца, пише црногорски дневник „Дан“.

Како је том листу потврђено из више извора, планирано је да централно окупљање учесника буде у недавно отвореном парку преко пута „Хилтона“, након чега ће кренути у кружну туру, а колона ће се на путу, дугом око 1.400 метара, на кратко задржати испред зграда Скупштине и председника Црне Горе.

„Централно окупљање учесника Прајда планирано је нешто пре поднева, али сатница може бити померена због безбедносних разлога. Поред представника ЛГБТ популације, у шетњи ће учествовати и представници неких дипломатских представништава“, потврдио је саговорник „Дана“, желећи да остане анониман.

За то ће бити ангажоване посебне јединице црногорске полиције, која је већ формирала посебан опертивни штаб задужен да парада прође безбедно.

„Наредних дана биће завршена још једна анализа безбедности учесника Параде поноса. Према садашњим анализама, биће неопходно ангажовање најмање 1.500 полицијских службеника који ће обезбеђивати маршруту“, речено је „Дану“ у врху МУП-а Црне Горе.

Појачане мере безбедности, према том извору, биће на мосту „Блажа Јовановића“, као и код зграде Скупштине Црне Горе.

У Управи полиције наводе да не могу давати прецизније податке о маршрути учесника Параде поноса.

„Из безбедносних разлога не моземо да саопштимо детаље. Полиција предузима све мере да догађај протекне у најбољем реду“, поручују из Управе полиције.

Први Прајд у Црној Гори одржан је 24. јула у Будви, али је завршен неславним билансом – жестоким сукобом полиције и противника манифестације, што је довело до повреда и привођења.

Неки учесници параде су склоњени на брод који је отпловио на пучину.


Извор: Дан, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Одређена маршута срама у Подгорици

* Обавезна поља