atlasbanka-CDMМОСКВА – Централна банка Русије повукла је данас лиценцу за обављање банкарских послова у Москви кредитној организацији Атлас банка, jавља Итар Тасс. Лиценца је одузета због, како се наводи, чињенице да је обим сумњивих трансакција банке у 2013. години достигао девет милијарди рубаља.

Из Атлас Банке саопштавају како је потпуно непозната пракса да се овакви потези предузимају у току донесених мера Централне банке Русије које су до краја поштоване, па је оправдана бојазан да је ова одлука резултат неких других разлога који нису у директној вези са поменутом проблематиком.“Менаџмент Атлас банке Москва је у сарадњи са мајком банком, предузео све неопходне мере и радње да се све препоруке Централне банке спроведу до краја и о томе у редовној комуникацији извештавао руског регулатора. Поред осталог, до средине прошле године, разрешена су двојица најодговорнијих функционера банке у Москви, а све у жељи исказивања нашег опредељења да се спорна питања успешно разреше“, наводе из Атлас банке.

„Како је коначна одлука о овом случају на Арбитражном суду, Атлас банка ће предузети све неопходне кораке у складу са руским и међународним законима како би заштитила своју инвестицију у Русији“, наводе из банке.

Како закључују, Атлас банка Црна Гора ће дати пуну подршку свим клијентима њихове банке у Москви, а такође уверавају своје клијенте у Црној Гори, да ће као и до сада на сигуран, брз и ефикасан начин пружати све банкарске услуге из своје понуде.

Oвакву одлуку Централне банке Русије јавност у Црној Гори доводи у везу са одлуком власти у Подгорици да, на захтев ЕУ, уведе санкције Русији.


Извор: Правда

Оставите коментар

Оставите коментар на Одузета лиценца Атлас банци у Русији

* Обавезна поља