oliver ivanovicКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Кандидати за градоначелника северне Косовске Митровице, Оливер Ивановић и Адријана Хоџић очекују да Кфор и полиција обезбеде грађанима да несметано гласају на поновљеним изборима у три изборна центра, где је гласање 3. новембра прекинуто због насиља.

Ивановић је за Глас Америке рекао да безбедносне структуре које делују на Косову не смеју да дозволе да се понове догађаји од 3. новембра.

„Мислим да за овако кратко време не можемо много тога да урадимо, али оно што можемо јесте да поручимо да Косовска полиција, Еулекс и Кфор, морају да науче лекцију од 3. новембра“, рекао је Ивановић.

„До бирачких места не сме да стоји нико, то је кршење закона и процедуре. Према томе, ако би се обезбедио слободан приступ, могуће је да ћемо у том случају извући већи број људи на бирачка места“, додао је он.

Адријана Хоџић: ЦИК је требало да понови изборе на свим местима у северној Митровици

И Адријана Хоџић рекла је за „Глас Америке“ да не очекује да ће понављање избора проћи без тензија, али да од надлежних који се баве безбедношћу очекује да, како је рекла, 17. новембра „раде свој посао“.

Хоџићева мисли и да је Централна изборна Комисија требало да понови изборе на свим бирачким местима у северној Косовској Митровици.

„Уколико треба да поновимо изборе у северној Митровици, онда је то добро учинити у свим бирачким местима, зато што су остала бирачка места, где није било насиља затворена пре времена и остао је велики број људи, који нису успели да остваре своје демократско право и да гласају“, рекла је Хоџићева.

Косовски локални избори одржани су 3. новембра. Други круг за градоначелнике, у за сада 24 општине, биће одржан 1. децембра, а избори на три изборна места у северном делу Косовске Митровице биће одржани 17. новембра.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Оливер Ивановић тражи нормалне услове

* Обавезна поља